Přeštěnice dolaďují line-up

Vydáno 19.06.2010 | autor: redakce

Ve čtvrtek 8. července se opět po roce otevřou brány festivalového areálu poblíž jihočeských Přeštěnic. Desátý ročník láká hlavně na Die Happy.

Přeštěnice dolaďují line-up Přeštěnice dolaďují line-up

Na letošním jubilejním ročníku vystoupí od 8. do 10. července české rockové, popové, i SKA hvězdy jako Arakain, Doga, Nightwork nebo Tleskač. Největším tahounem letošního festivalu je ovšem německá kapela Die Happy v čele s Martou Jandovou, rodačkou z Čech. Vedle ní se během dalších festivalových dní představí i jiné zahraniční kapely například ze Slovinska – Elvis Jackson, z Německa – Jerx nebo rakouští Kontrust. Festival letos znovu dává šanci zahrát si na festivalových prknech také mladým, neotřelým kapelám.


Letos pro ně pořadatelé připravili hlasovací soutěž s názvem Expedice Přeštěnice. Jejím vítězem se díky internetovému hlasování fanoušků stali Just For Being a zahrají si na festivalu vedle výše zmíněných ostřílených profesionálů. O druhé postupové místo se další úspěšné kapely utkaly na koncertě v milevském Domu kultury, jako vítěz z tohoto klání vyšla formace 12° BagPipers, kterou tak můžete taktéž vidět na Open Air Musicfestu Přeštěnice.

zdroj: TZ Přeštěnice
zavřít