Bregović zahraje přímo na Vltavě

Vydáno 22.06.2010 | autor: PR

Praha – Sen letní noci nabídne 27. července koncert Gorana Bregoviće a jeho Svatebního a pohřebního orchestru přímo na Vltavě. Akce proběhne zdarma.

Bregović zahraje přímo na Vltavě Bregović zahraje přímo na Vltavě

Jedinečnost 1. ročníku festivalu Praha – Sen letní noci spočívá v umístění pódia pro účinkující v srdci zlaté Prahy – na pontonu přímo na řece Vltavě, mezi Karlovým mostem a mostem Legií. Hlediště bude tvořit Smetanovo nábřeží, Střelecký ostrov, most Legií, Kampa park, Karlův most, lodě a lodičky, okna a balkony v okolí. Koncert je určený pro širokou veřejnost, vstup je zdarma. Poprvé na tomto místě vystoupí Goran Bregović a jeho Svatební a pohřební orchestr. Goran Bregović je současný moderní balkánský skladatel a producent.


Díky jeho tvorbě je balkánská hudba vřele přijímána po celém světě. Věhlas získal hlavně jako skladatel filmové hudby, kterou složil pro filmy Emira Kusturici. Jeho hudební tvorba je silně ovlivněna hudbou balkánských Romů, world music, ale i rockem a moderní elektronickou hudbou. Bregović je držitelem Zlaté palmy z Cannes a aktuálně v tomto roce obdržel od londýnského časopisu Songlines cenu nejlepšího umělce v oblasti world music.

zdroj: Luka Praha
zavřít