Aerosmith: světla, kamera, destrukce!

Vydáno 13.07.2010 | autor: redakce

Aerosmith předvedli Praze skvělý výkon: podle autora naší reportáže využili prostor na pět set procent a naservírovali všechny svoje hity. A došlo i na rozbíjení kytar.

Aerosmith: světla, kamera, destrukce! Aerosmith: světla, kamera, destrukce!

AEROSMITH

1.7. O2 ARENA, PRAHA

Kapitán velká huba.

Ještě na začátku tohoto roku bylo podle prohlášení členů kapely Aerosmith na sto procent jasné, že pokud budou nadále spolu hrát, tak jedině bez zpěváka Stevena Tylera. Dokonce už na uvolněný post připravovali výběrové řízení. Ale naštěstí pro všechny fanoušky Steven v kapele zůstal. A tak na začátku prázdnin dorazila bostonská parta Aerosmith v čele s „toxic twins“ Perry & Tyler i do Prahy.



Všechno šlo jak na drátkách, předkapela Gate Crasher nastoupila a užila si této šance zahrát si před takovými borci, jako jsou ti z Aerosmith. Pak bohužel následovala hodně dlouhá přestávka. Jasně bylo vidět, že zklamala technika. Pódiovým pracovníkům se poruchu na kameře podařilo odstranit až po půl desáté.


Pak mohl Steven vtrhnout na podium jako uragán a celý večer se tak choval. Kašlal na to, že už má nějaký ten rok navíc. Akorát nezařadil do své večerní sestavy přemet, který ještě na minulé pražské zastávce hravě zvládl. Jinak se stále promenádoval po molu směrem od hlavního podia do davu jako modelka.

U těchto bostonských drtičů bylo vidět, že využívají tento prostor na pět set procent. Kytarista Joe a „kapitán Velká huba“ Steven na ní lítali jak šlaci. A pokaždé sklidili velký aplaus.




Kvalitní muziku plnohodnotně doplnil a podpořil bohatý světelný park. Joe Perry po Draw The Line sešlehal svou elektrickou skleněnou kytaru řemenem. A nebyl všemu řádění konec. V přídavkové části zdemoloval ještě jednu kytaru. Brutálně ji vrazil do ventilátoru na konci rampy. Ventilátor tam měl umístěný Steven, aby mu proudící vzduch fučel do kadeří. Bubeník Joey Kramer jednu chvíli mlátil do svých škopků holýma rukama a tloukl hlavou.

Přesně tak má vypadat rockový dýchánek starých harcovníků. Na české publikum vytasili skoro všechny své hity. Takže by se jejich turné mohlo s přehledem nazvat the best of tour. A skutečně to od nich bylo to nejlepší, ostatně jako pokaždé.
7
text Karel Prchal foto Petr Tibitanzl



Playlist:
Elevator
Saddle
Fallin´ In Love
Eat The Rich
Pink-C
Edge
What It Takes
Jaded
Mama Kin
Cryin´ -A
Drum solo
RagDoll
Stop Messin´-E
Miss A Thing
Sweet Emotion
Baby Please-A
Draw The Line
-
Dream On
Walk This Way
Toys

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít