Dog Eat Dog: už se na vás těšíme!

Vydáno 10.08.2010 | autor: Jana Kománková

Jednou z hlavních hvězd Sázavafestu budou američtí Dog Eat Dog. Pořídili jsme pro vás rozhovor s jejich zpěvákem Johnem Connorem.

Dog Eat Dog: už se na vás těšíme! Dog Eat Dog: už se na vás těšíme!

Co je v Dog Eat Dog nového?
Užíváme si letních festivalů a další plánujeme na podzim. Letos slavíme dvacet let od vzniku, takže jsme patřičně pyšní.



Fungujete už pěkně dlouho, co pro vás byly nejdůležitější momenty v historii kapely?
Za ty roky jich byla spousta. Překvapivý úspěch našeho prvního alba All Boro Kings a cena MTV, kterou jsme za něj dostali. Hraní pro 100 000 lidí na festivalu Dynamo. Taky že se nám povedlo vydat si sami po šestileté pauze desku Walk With M. A rozhodně i to,že jsme spolu celou tu dobu vydrželi:)

Jak vypadají vaše festivalová vystoupení?
Chceme, aby to byla jedna velká party. Máme rádi tu výzvu, kterou festivaly představují – ne každý nás zná a člověk tak může získat nové příznivce a nové přátele.



Liší se vaše koncerty na festivalech od klubových?

V klubu máme víc času – na festivalech je čas koncertu často omezený. V klubech můžeme hrát třeba dvě hodiny... a taky to často děláme! A je fajn vědět, že lidi přišli na nás, takže můžeme zařadit víc specialitek.

Vaše plány na nadcházející měsíce?
Užít si „výroční turné“, to je krátkodobý plán. Během dalších měsíců chceme i vydat speciální nahrávku jen pro fanoušky, zřejmě včetně nových skladeb. A už se těšíme, jak si zahrajeme v Čechách!

Sázavafest se bude konat v Kácově 5.-7.8.

text Jana Kománková foto archiv

 
zavřít