Jachta Tří sester skončila v top ten

Vydáno 19.07.2010 | autor: PR

Jachtařský Tři Sestry Sailing Team dosáhl na evropském šampionátu v Cagliari na Sardinii na osmé místo.

Jachta Tří sester skončila v top ten Jachta Tří sester skončila v top ten

Jachtařský TŘI SESTRY SAILING TEAM založený kapelníkem skupiny Tři sestry Magorem pod velením nejlepších českých jachtařů kormidelníka Milana Hájka a trimera Davida Křížka dosáhl velmi pěkného úspěchu na ORCi Mistrovství Evropy v jachtingu 5. až 11.7. 2010 v Cagliari na Sardinii, když na vlastní jachtě THREE SISTERS typu Beneteau FIRST 40,7 obsadil celkově 8. místo. Šampionát se jel převážně ve velmi slabém větru, v němž hendikep lodě je poměrně nevýhodný vůči soupeřům a navíc během 85 námořních mil dlouhé navigační rozjížďky měla posádka mimořádnou smůlu oproti ostatním lodím na bezvětří.


Přes horší umístění v této dlouhé etapě tým skvěle zabojoval především během pěti krátkých okruhových rozjížděk v posledních dvou dnech, kdy jel zcela bezchybně a dokázal porážet lodě z absolutní evropské špičky. Osmé místo na mistrovství Evropy, stejně jako těsně předtím 3.místo na Mezinárodním mistrovství Chorvatska na ostrově Cres, jsou výsledkem nejen investic do optimalizace a odlehčení lodi během zimní přestávky, ale též kombinace nadšení i zkušeností stálých členů posádky, amatérů i profesionálů.


Nyní se Tři sestry chystají na vendetu nejen s italskými loděmi na Mezinárodním mistrovství Itálie na konci srpna, ale především na obhajobu titulu Mistra České republiky v jachtingu a druhého místa na legendárním závodě Rolex Middle Sea Race v říjnu na Maltě.

zdroj: www.trisestrysaling.cz
zavřít