České festivaly recyklují ostošest

Vydáno 30.07.2010 | autor: PR

S festivaly Benátská noc a Štěrkovna Open Music v Hlučíně se projekt Čistý festival, který si stanovil za cíl třídit odpad na festivalech, dostává do své druhé poloviny.

České festivaly recyklují ostošest České festivaly recyklují ostošest

Na jedenácti doposud proběhnutých open-airech zapojených do projektu Čistý festival se podařilo na květinovém stánku návštěvníkům vytřídit celkem 6,5 tuny plastu a papíru, které tak oproti jiným rokům neskončily na skládce, ale byly předány k dalšímu využití. Zcela samostatnou kapitolou je festival Rock for People, kde se na třídící lince podařilo navíc vytřídit 1 tunu hliníku a 2 tuny skla. Také díky tomu, že celkem 314 tisíc plastových kelímků návštěvníci přinesli a vytřídili, byly festivalové areály skutečně čisté a zcela zmizela pověstná „kelímkově křupací chůze“ na festivalech.


Rekordmanem mezi festivaly je jednoznačně hradecký Rock for People, který překonal předchozí rekordy žamberského JamRocku a Votvíráku. V Hradci Králové se podařilo vytvořit z kelímků hada dlouhého 1155 metrů a tím byl vytvořen oficiální český rekord. Zajímavostí je, že kdyby se spojily kelímky ze všech festivalů, pak by had měřil tři a půl kilometru. O nadcházejícím víkendu se mohou do projektu Čistý festival zapojit návštěvníci festivalů Benátská noc v Malé Skále a Štěrkovna Open Music v Hlučíně.

zdroj: Mami Art
zavřít