Serj Tankian: orchestrální rock

Vydáno 31.07.2010 | autor: PR

Serj Tankian vydá již 7. září novinku s názvem Imperfect Harmonies, která naváže na jeho úspěšnou sólovku z roku 2007 Elect the Dead.

Serj Tankian: orchestrální rock Serj Tankian: orchestrální rock

Stejně jako Elect the Dead Tankian produkuje Imperfect Harmonies sám ve svém domácím nahrávacím studiu v Los Angeles. Album vyjde koncem léta na labelu Serjical Strike/Reprise Records (u nás Supraphon). "Elect the Dead je v podstatě rocková deska s progresivními hudebními prvky," říká Tankian.


"Imperfect Harmonies by mohlo být označeno za rockovou desku, protože je rytmická s mnoha gradujícími pasážemi, ale instrumentace je trochu jiná. I když je tam basa, kytary a živé bicí, tím motorem je elektronika a orchestr. Je to docela výjimečná deska co do zvukové palety. Je to muzika, která musela dlouho dozrát a teď už se může podávat."



Album ovlivnila Tankianova zkušenost s natáčením Elect the DeadSymphony, symfonickou interpretací svého debutu, která se uskutečnila na Novém Zélandu s Aucklandskou filharmonií v březnu 2009. Představení bylo zaznamenáno a vyšlo jako CD/DVD Elect the Dead Symphony.

zdroj: Supraphon
zavřít