Nouvelle Vague se chystají do Prahy

Vydáno 03.08.2010 | autor: PR

Nouvelle Vague vyjedou v rámci vydání kompilačního Best Of alba na světové turné, v jehož rámci zavítají do České republiky. V Praze zahrají v úterý 14. září v KC Vltavská.

Nouvelle Vague se chystají do Prahy Nouvelle Vague se chystají do Prahy

Francouzská kapela se proslavila originálními coververzemi punkových a postpunkových skladeb tzv. „new wave“ – „nové vlny“ neboli francouzsky „nouvelle vague“. S akustickými kytarami, perkusemi, sametovými hlasy a aranžmá ve stylu bossa-nova posunuli Nouvelle Vague postpunkové písničky do zcela nové dimenze. Do dnešního dne se jejich hudba objevila v celé řadě reklam (např. T-Mobile, Tropicana, Reserved, Vicks, Dove), filmových soundtracků hollywoodských senzací i kultovních klasik (Síla srdce s Angelinou Jolie, Tarantino: Auto zabiják), nebo hojně využívaných televizních znělek.


Na své první desce Nouvelle Vague vzdali hold kapelám, jako jsou Dead Kennedys, The Cure, The Clash, Killing Joke, Joy Division či Sisters of Mercy. Druhé album Bande a Part obsahuje předělávky Blondie, New Order, Billy Idola či německých Bauhaus. Na zatím poslední desce NV3 se podíleli dokonce i někteří autoři původních skladeb. V nové verzi Masters and Servant zpívá opravdu Martin Gore z Depeche Mode a v Parade od Magazine se objevuje Barry Adamson. Kromě těchto hudebníků najdeme na desce skladby od Talking Heads, The Police, Garyho Numana nebo Echo & the Bunnymen.



Letos v červenci vydali Nouvelle Vague dvojalbum Best Of.

zdroj: Palác Akropolis
zavřít