Sto zvířat pojedou jubilejní turné

Vydáno 09.08.2010 | autor: PR

Sto zvířat absolvují letos na podzim turné, které zasvětí oslavám dvaceti let své hudební existence. Vrcholem koncertní šňůry bude vystoupení v pražské Malé sportovní hale.

Sto zvířat pojedou jubilejní turné Sto zvířat pojedou jubilejní turné

Kapela vznikla v roce 1990 jako projekt Jana Kaliny (bicí, zpěv, autor hudby) a Tomáše Belka (tenorsaxofon, texty), kteří právě přišli z vojny a oslovili zpěvačku Janu Jelínkovou. Spolu s dalšími spoluhráči se stali vzápětí nevědomky průkopníky stylů ska a rocksteady u nás. Ve Zvířatech se vystřídalo značné množství špičkových muzikantů (např. Petr Ostrouchov, Arnošt Hanf, Vlasta Bičík, Luboš Krtička, Ladislav Přitasil a další), v současné době zmíněnou trojici doplňují Jan Šobr (kytara), Petr Hostinský (klávesy, zpěv), Martin Líska (trombon), Pavel Herzog (trubka), Jiří Hanzlík (barytonsaxofon), Wilco Wersteeg (basa) a Miki Nop (bicí).


Sto zvířat
mají za sebou více jak 1200 koncertů a festivalů v Čechách, desítky koncertů v Německu, Francii a Švýcarsku a dvouměsíční turné po USA. Během své dvacetileté existence vydala Zvířata sedm řadových alb, DVD Jste normální? a mají na svém kontě účast na bezpočtu kompilací u nás i v zahraničí. Ze Sto zvířat se postupem let stala jistota českých rockových klubů a jako jedna z našich nemnoha kapel se pravidelně účastní všech velkých letních festivalů (Rock for People, Trutnov Open Air, Sázava Fest, Mighty Sounds, Votvírák a další).



V roce 2008 v rámci T-music Tour Zvířata vyprodala pražskou Lucernu a získala Anděla za album Rozptýlení pro pozůstalé v kategorii Ska & reggae. Na podzim letošního roku absolvuje Sto zvířat turné k dvacátým narozeninám s playlistem složeným z nejlepších písní zvířecího repertoáru jako např. Napospas, Podpaží, Vrány, Kanál, Nejkratší cesta, Novgorod, Nic, Škola nebo Dáma s čápem. Zvířata oslaví své 20. narozeniny v Praze v Malé sportovní hale (20. 10.), ale také v Brně, Pardubicích, Plzni, Hradci Králové, Olomouci, Litomyšli a mnoha dalších městech.

zdroj: 100promotion.net
zavřít