Fryyfest pomůže obětem povodní

Vydáno 09.08.2010 | autor: PR

Organizátoři festivalu Fryyfest, který proběhne 13. a 14. srpna v areálu přírodního koupaliště v Novém Městě pod Smrkem, se rozhodli pomoct oblastem postiženým povodněmi.

Fryyfest pomůže obětem povodní Fryyfest pomůže obětem povodní

Festival Fryyfest to za dobu své krátké existence nikdy neměl jednoduché. Zatímco loni musel organizátor akci doslova na poslední chvíli přesunout z Frýdlantu do Nového Města pod Smrkem, letos zasáhla okolní obce blesková povodeň a převrátila lidem život naruby. V neděli společně s pozvolným opadáváním vody vyvstala i otázka „Co s Fryyfestem?“ Je vůbec vhodné pořádat „zábavu“ v oblasti, kde lidé právě teď sčítají škody a sotva je stíhají odstranit? „Rozhodli jsme se Fryyfest předělat. Téměř všechny kapely, jak z amatérské, tak z profesionální scény, se vzdaly částí i celých svých předem domluvených honorářů a vystoupí zadarmo.


Většina výtěžku z prodeje vstupenek nepůjde na uspořádání dalšího ročníku Fryyfestu, ale bude předána konkrétním lidem ze zaplavených oblastí
,“ řekli organizátoři. Z Fryyfestu se tak vlastně stala benefiční akce, která může pomoci mnoha lidem, jejichž život se během prvního srpnového víkendu dramaticky změnil. Většina z předem avizovaných kapel tak zůstává v programu, měnit by se příliš neměl ani line-up uveřejněný na internetových stránkách festivalu www.fryyfest.cz. Organizátoři se nakonec v rámci minimalizace nákladů rozhodli pro zrušení malé stage.

zdroj: Fryyfest
zavřít