Multimediální divadlo na Vltavě

Vydáno 14.08.2010 | autor: PR

V průběhu celého srpna oživí pražské kulturní dění Lávka River Stage - nevšední scéna situovaná přímo na vltavské laguně mezi Klubem Lávka a Karlovým mostem.

Multimediální divadlo na Vltavě Multimediální divadlo na Vltavě

"Záměrem projektu Lávka River Stage je zatraktivnění hl. m. Prahy v samém jádru města uprostřed letní sezóny. V kontrastním prostředí historického místa a moderní technologie nabízí Lávka River Stage divákům program, jenž kombinuje rozličné světy ve smyslu různých uměleckých stylů klasického a moderního umění. Festival má za cíl přiblížit veřejnosti klasický balet, moderní divadlo, operní zpěv a zároveň umožnit zviditelnění mladých umělců," říká autor projektu, zakladatel a ředitel Klubu Lávka Boris Gaydečka.


Vytříbený program ve spektru klasického a lidového umění zde bude probíhat každý srpnový večer kromě pondělí, vždy od 20:30 do 22:00. Zazní vybrané árie v podání sólistek Státní opery, tanečníci studia Bohemia Balet představí za scénického hudebního podkladu speciální choreografie, vystoupí netradiční skupina talentovaných String Ladies a program obohatí mimořádné variace jedinečných žonglérů, akrobatů a chůdařů, jakožto zástupců moderního divadla v netradičním pojetí.


Kulturní složku programu završí multimediální projekce do vodní stěny. V případě nepříznivých podnebných podmínek se kulturní program akce přesouvá do divadelního sálu Klubu Lávka. Projekce proběhne na laguně za každého počasí. Detailnější informace o programu včetně rozpisů na jednotlivé dny naleznete na webových stránkách projektu www.lavkariverstage.cz.

zdroj: Klub Lávka
zavřít