Eliza Doolittle - nová hudební senzace

Vydáno 15.08.2010 | autor: PR

Talentovaná zpěvačka Eliza Doolittle se v posledních týdnech stává senzací anglické scény. 21letá dívka se zalíbením v klasickém i současném popu drží celý měsíc svůj eponymní debut v první pětce nejprodávanějších alb.

Eliza Doolittle - nová hudební senzace Eliza Doolittle - nová hudební senzace

V tomto ohledu dokonce předčila o mnoho slavnější kolegy Kylie Minogue, Scissor Sisters nebo Miley Cyrus, kteří vydávali desky přibližně ve stejnou dobu.

 

 

Album charakterizují přirozenost, uvěřitelná opravdovost a nebývalá lehkost, s jakou Eliza Doolittle prezentuje písničky, z nichž na vás dýchnou staré dobré časy. Pomyslnou patinu lze vystopovat snad v každé skladbě, ať už jde o banální praskání evokující přehrávání starých vinylů, snahu o napodobení dobového zvuku nástrojů nebo odkazů na polozapomenuté hrdiny. Zároveň je projev hlavní protagonistky mladicky roztomilý. Pro Angličany je to evidentně dostatečně přitažlivá kombinace. Pokud patříte k obdivovatelům Norah Jones, mohla by vás sympatická Eliza Doolittle rovněž zaujmout...

 

 

Autorský tým, do kterého patří i samotná zpěvačka, napsal hned několik velmi silných melodií, například oba singly Pack Up a Skinny Genes. Druhý jmenovaný s pískaným refrénem už boduje v sousedním Polsku - celé léto se drží v desítce nejhranějších písniček v polských rádiích.

Klip Skinny Genes:

Zdroj: EMI Music

zavřít