Iron Maiden vydali 15. album

Vydáno 21.08.2010 | autor: PR

Metalový fenomén Iron Maiden právě vydal patnácté řadové album. Deska The Final Frontier je prvním studiovým počinem britské legendy po čtyřech letech.

Iron Maiden vydali 15. album Iron Maiden vydali 15. album


Album předznamenal singl El Dorado (který jsme vám již představili), jenž byl volně ke stažení na webové stránce Iron Maiden, následoval videoklip ke zkrácené verzi titulní písně, který je součástí konceptu klip-počítačová hra-deska. Těsně před vydáním desky kapela zpřístupnila na internetu novou hru. Vychází z vizuálu alba The Final Frontier a lze si ji zahrát na www.thefinalfrontiergame.com.

V pondělí 16.8. se na trhu konečně objevila také samotná nahrávka. Vychází v několika formátech, mimo jiné i na momentálně populárním barevném vinylu nebo v limitované sérii, ve které je klíč k bonusovému materiálu dostupnému on-line. Uvažovalo se dokonce i o klasické magnetofonové kazetě, která se v některých zemích dostávají znovu do módy...

 


Řadový fanoušek Iron Maiden bude novinkou potěšen, byť je album v mnoha ohledech nestandardní - epická šíře skladeb, méně přímočaré písně atd. Po hudební stránce totiž nabízí velmi vydařenou a třaskavou metalovou směs!

Zdroj: EMI Music

zavřít