Cirque du Soleil poprvé v ČR

Vydáno 24.08.2010 | autor: PR

Kritiky oslavovaná mezinárodní umělecká skupina Cirque du Soleil se chystá poprvé v historii přivést do České republiky svou mimořádnou produkci s názvem Saltimbanco. V pražské O2 Aréně od 12.11. do 14.11.2010.

Cirque du Soleil poprvé v ČR Cirque du Soleil poprvé v ČR

Saltimbanco je zatím nejdéle uváděným představením skupiny Cirque du Soleil od roku 1992 ji ve vyprodaných halách v Evropě, Severní a Jižní Americe, Austrálii, Japonsku a na Novém Zélandu shlédlo více než 11,5 milionu nadšených fanoušků.

 


Saltimbanco je jedním z nejlepších klasických představení Cirque du Soleil, vzrušující kaleidoskopický svátek obdivuhodného umění a hbitosti. Soubor 50 špičkových artistů z 20 zemí světa v show Saltimbanco předvádí závratnou akrobacii a neuvěřitelné atletické výkony v sólových i skupinových epických číslech. Od zdánlivě neproveditelného balancování, skoků a piruet, přes vystoupení s čínskými tyčemi a akrobacii na ruské houpačce, gravitaci zdánlivě odporující cviky na pružných lanech a trampolíně, zábavné žonglování a akrobacii na kolech až po obdivuhodné a jedinečné klauny. Technická dokonalost a mimořádný design vytvářejí úchvatný celek s fantastickými kostýmy, podivuhodným osvětlením, humorem a okouzlující hudbou.  Představení Saltimbanco je plné barev, zábavy a překvapení – je to skvělá show pro celou rodinu.

 

 

London Times tuto show označily za “Půvabně atletické představení“, americký Variety Magazine ji hodnotil slovy “Účinkující oslňují překypující tělesnou kulturou v jednom čísle za druhým“, a New York Times ve své neméně pochvalné kritice uvádějí “Mýtus a kouzlo se zde setkávají... Je to obdivuhodná směs commedie dell‘arte a rauše rockového koncertu...”

 

 

Saltimbanco je jedním z nejlepších klasických představení Cirque du Soleil, vzrušující kaleidoskopický svátek obdivuhodného umění a hbitosti. Soubor 50 špičkových artistů z 20 zemí světa v show Saltimbanco předvádí závratnou akrobacii a neuvěřitelné atletické výkony v sólových i skupinových epických číslech. Od zdánlivě neproveditelného balancování, skoků a piruet, přes vystoupení s čínskými tyčemi a akrobacii na ruské houpačce, gravitaci zdánlivě odporující cviky na pružných lanech a trampolíně, zábavné žonglování a akrobacii na kolech až po obdivuhodné a jedinečné klauny. Technická dokonalost a mimořádný design vytvářejí úchvatný celek s fantastickými kostýmy, podivuhodným osvětlením, humorem a okouzlující hudbou. 

 

 

Představení Saltimbanco je plné barev, zábavy a překvapení – je to skvělá zábavná show pro celou rodinu. Saltimbanco - název pochází z italského “saltare in banco”, což doslovně znamená “skákat na lavičce” – zobrazuje zkušenost městského života v jeho bezpočetných rozmanitých formách: lidé, kteří zde žijí, jejich radosti i starosti, rodiny a party, ruch a hluk ulice a nebetyčné vrcholky mrakodrapů. Celá show je inspirována pestrou strukturou velkoměsta a jeho barvitých obyvatel. Její vizuální slovník je jednoznačně barokní a celá show svou eklektickou směsí postav vtahuje diváka do fantastického, snového světa, do imaginárního města, v němž je různost důvodem k naději. V současné době je show Saltimbanco na svém evropském turné a její přeprava od města k městu je vskutku mamutím úkolem. Celé cestovní vybavení včetně veškerého jevištního vybavení a kostýmů váží 180 tun a musí tak být transportováno celkem na 16 nákladních trailerech. Všechny kostýmy včetně bot a pokrývek hlavy byly zhotoveny na míru pro každého jednotlivého účinkujícího v dílnách Cirque du Soleil v Montrealu v Kanadě. Každý umělec vystřídá v průběhu představení tři až pět kostýmů, takže od města k městu cestuje více než 2 500 kusů kostýmů včetně 250 párů bot v 50 přepravních zavazadlech.


Vstupenky v prodeji ve sběrnách Sazka a.s., rezervace na www.sazkaticket.cz. Ceny vstupenek 1290 a 1590 Kč. V prodeji od 18.8.2010.

Zdroj: Live Nation
zavřít