Priessnitz se vrací na koncertní pódia

Vydáno 23.08.2010 | autor: PR

Poslední víkend v srpnu bude opět ve znamení benefičního festivalu On the Road. Do kempu U Čochtana poblíž městečka Lázně Bohdaneč přijedou Vypsaná fixa, Skyline, Sto zvířat či Priessnitz.

Priessnitz se vrací na koncertní pódia Priessnitz se vrací na koncertní pódia

Ve dvou dnech se představí téměř dvě desítky hudebních těles. „Hrdí jsme zejména na vystoupení jesenické skupiny Priessnitz. Ta měla dva roky koncertní odmlku. Nyní jsme se s nimi dohodli, že zahrají na našem festivalu, přičemž není úplně jisté, kdy budou mít další koncert. Chci tak apelovat na její fanoušky, aby neváhali a navštívili náš festival, protože je to jedinečná šance je spatřit,“ řekl o programu hlavní pořadatel Vilém Vinopal. Kytaroví romantici z Jeseníku ale nejsou jediným lákadlem bohdanečského festivalu.


Původně u nás měla vystupovat poměrně zběsilá formace Electrick Mann z Valašského Meziříčí. Pár týdnů před festivalem nám ale dorazila sms, ve které nám kluci s politováním sdělili, že musí z osobních důvodů zrušit koncerty do konce roku. Jako náhradu jsme ale naštěstí sehnali stálici české scény – Skyline. Myslíme si, že je to náhrada více než zajímavá,“ doplňuje Vinopala druhý pořadatel a zároveň frontman skupiny Vypsaná fixa Márdi. Dále na festivalu vystoupí například letos dvacet let slavící Sto zvířat, pražské ska Fast Food Orchestra, plzeňští punkeři Znouzectnoct, tradiční Dukla vozovna, Volant nebo pořádající Vypsaná fixa.



Festival ovšem není živ pouze hlavním programem. Kromě hudby organizátoři připravili i doprovodné atrakce. Chybět nebude divadlo, divadelně-improvizační workshop, čajovna, hospodský fotbálek a další atrakce, které návštěvníkům zpříjemní festivalový program. „Letos jsme se rozhodli spojit s pardubickou cyklojízdou. Záleží nám totiž na rozvoji městské nemotoristické dopravy a chceme podporovat alternativní dopravní prostředky. Proto bude v areálu festivalu možnost zamknout kolo v úschovně a pro návštěvníky, kteří se zúčastní cyklojízdy, bude čekat i osvěžující nápoj,“ uvedl Vinopal. Cyklojízda vyráží z centra Pardubic v pátek o půl páté a její trasa povede převážně přes cyklostezky.

Pátek 27. srpna
17:00 - Battle
18:10 - Chocolate Jesus
19:30 - Znouzectnost
21:00 - Skyline
22:20 - Vypsaná fixa
23:40 - Dukla vozovna
01:00 - Kalkata Band

Sobota 28. srpna
14:00 - Bahňous
15:05 - VPR
16:40 - Eggnoise
18:00 - Volant
19:20 - Matthew´s Workshop
20:50 - Priessnitz
22:10 - Čokovoko
23:30 - Fast Food Orchestra
01:00 - Sto zvířat

zdroj: www.ontheroadfestival.com
zavřít