Co uslyšíte na Scrape Sound - I.

Vydáno 24.08.2010 | autor: PR

Scrape Sound oznamuje koncertní program na podzim. Bude to podzim ve znamení prověřených jmen - Swans, Obits, Auxes, Tiny Ghosts, Tex Napalm & Dimi Dero a dalších

Co uslyšíte na Scrape Sound - I. Co uslyšíte na Scrape Sound - I.

O Swans nebo Grantu Hartovi nebylo poměrně dlouhou dobu slyšet, ale nyní jsou zpět i s novými nahrávkami. Frontman Obits Rick Froberg je v punkových kruzích díky svým bývalým sdružením Drive Like Jehu a Hot Snakes opravdu respektovanou legendou a společný koncert Baby Dee a Little Annie je zase svého druhu exkluzivní. Evropa uvidí pouze pět samostatných koncertů této výjimečné dvojice.

OBITS, Auxes, Tiny Ghosts, 18. 10., 19:30, Klub 007


Čtveřice zasloužilých matadorů garážového punku hraje to jediné co umí, ale umí to  zatraceně dobře. Od Ricka Froberga a spol. těžko někdo může očekávat něco jiného než ostře štiplavou rock'n'rollovou jízdu. Skupiny Drive Like Jehu, Hot Snakes a další spolky které Froberg dříve vedl, si byly vždy podobné totální zabijáckou energií a skvělými rockovými hity. Obits debutovali vynikající kolekcí I Blame You z loňského roku (kde jinde než na pověstném labelu Sub Pop), která Frobergově pověsti rozhodně ostudu neudělá. Vše je jak má být, I Blame You je ostrá rocková jízda, to že je Rick Froberg ve hře více než dvě desetiletí, na věci nic nemění, možná naopak. Obits jsou ostřejší a drásavější, přítomnost Sohrada Habibiona z washingtonských HC hrdinů Edsel dodává Frobergovým razantním melodiím další rozměr. Spolu s Obits vystoupí v Praze na Sedmičce další americká čtveřice Auxes v čele s Davem Laneym (dříve Milemaker nebo Challenger) a němečtí Tiny Ghosts, „takoví lepší Leatherface“, jak avízují kolegové ze Silver Rocket.

 



BABY DEE & little annie, 30. 10., 20:00, Malostranská Beseda


Poprvé s vlastním repertoárem do Česka zavítá kabaret-popová zpěvačka, harfenistka a akordeonistka Baby Dee z Clevelandu v Ohiu. Baby Dee proslula jako spolupracovnice např. Antony & The Johnsons, Current 93, Sex Pistols, Marca Almonda nebo Adrewa WK... A vedle třeba Billa Callahana, Bonnieho ‘Prince‘ Billyho či Joanny Newsome patří na jedno z předních míst do výkladní skříně labelu Drag City.

 

 

V Praze bude Baby Dee čerpat především z repertoáru svých posledních dvou alb - Safe Inside the Day (2008), pod nímž jsou jako producenti výraznou, leč citlivou měrou podepsáni mistři Matt Sweeney a Bonnie ‘Prince‘ Billy, a letošního A Book of Songs for Anne Marie, jež pro změnu produkoval Maxim Moston – aranžér a koncertní člen Antonyho The Johnsons, spolupracovník Rufuse Wainwrighta či Joan As Police Woman a také člen newyorských Slow Six. Baby Dee na pódiu v Malostranské besedě doprovodí legendární newyorská Little Annie, klavíristka a zpěvačka známá spoluprací s Paulem Wallfischem (Firewater, Botanica), Marcem Almondem a mnoha dalšími. Pražské vystoupení bude svého druhu exkluzivní, samostatných evropských koncertů tohoto dua bude jen několik. Hlavní část svého turné budou obě dámy totiž dlít jen v Anglii, a to jako součást koncertů zmiňovaného Marca Almonda v rámci série ke třiceti letům jeho bohaté kariéry. Praha tak bude jedním z pouhých pěti měst kontinentální Evropy, jemuž Baby Dee s Little Annie dopřejí svého koncertního programu plnou dávku!

 

 

O dalších interpretech, kteří vystoupí v rámci Scrape Sound, se dočtete na iReportu zítra.

Zdroj: Scrape Sound

zavřít