Johnny Winter zahraje na Blues Alive

Vydáno 26.08.2010 | autor: PR

Festival Blues Alive, největší středoevropská přehlídka bluesové hudby, nabídne bohatý program. Zahrají Johnny Winter, Johnny Mars, Corey Harris, No Blues či Michael Roach.

Johnny Winter zahraje na Blues Alive Johnny Winter zahraje na Blues Alive

Patnáctka na Blues Alive bude ve znamení nejpočetnější a nejkvalitnější zahraniční účasti za celou historii,“ říká ředitel Vladimír Rybička. „Zároveň se ve větší míře než obvykle na festival vrátí hudebníci, kteří v minulosti na Blues Alive v roli hlavních hvězd již vystoupili. Diváci je ale budou moci slyšet v nových sestavách a polohách,“ doplňuje dramaturg Ondřej Bezr.

K nim patří například kytarista Corey Harris, harmonikář Johnny Mars, kytarista a zpěvák Michael Roach nebo izraelsko-nizozemsko-americká formace No Blues. Nejslavnějším „gratulantem“ se ale na závěr celého programu stane hudebník, kterého ještě Blues Alive nemělo čest hostit: Johnny Winter, jeden z největších žijících bluesových kytaristů všech dob.


Kromě tradičních součástí programu, jako tematické odpoledne, projekce filmu, hraní ve foyer nebo noční jam sessiony, jsme připravili další novinky,“ pokračuje Vladimír Rybička. Festival se rozšiřuje ze Šumperka i do dalších měst: na červencový festival Boskovice, který nabídne letní Blues Alive scénu. Letos poprvé také paralelně s programem v Šumperku poběží bluesové koncerty v Praze v klubu Jazz Dock.

Návštěvníci patnáctého ročníku získají ke vstupence nejen tradiční CD se záznamem loňských koncertů, ale letos navíc unikátní neprodejnou kompilaci nahrávek vystoupení zahraničních hvězd z celých patnácti let konání. Vstupenky na letošní Blues Alive jsou již v prodeji. Festival Blues Alive proběhne od 18. do 20. listopadu v Šumperku.

zdroj: ArtsMarketing.CZ
zavřít