Public Enemy zahrají v Praze

Vydáno 07.09.2010 | autor: PR

Public Enemy, slavní rapoví bouřliváci a revolucionáři, vystoupí 31. října v pražském klubu SaSaZu. Chuck D a Flavor Flav představí všechny zásadní hity, a to nejen z alba Fear of a Black Planet.

Public Enemy zahrají v Praze Public Enemy zahrají v Praze

České publikum bude mít příležitost po několika letech vidět formaci, která se od svého založení v roce 1982 stala jednou z nejvlivnějších a nejkontroverznějších hiphopových kapel historie s miliony fanoušků po celém světě. Jejich nahrávky změnily rap, tři z nich dosáhly na multiplatinové prodeje, další tři na zlaté. Jejich producentský tým, The Bomb Squad, vytvořil novátorský zvuk složený z neidentifikovatelných samplů, chaotického hluku, ostrých, překvapivých střihů, pronikavých sirén, funkových melodií a neustávajících beatů.


Vše zarámované charakteristickým hlasem rappera Chucka D a nezaměnitelnou vizáží jeho společníka Flavor Flava s komickými brýlemi a obrovskými hodinami na krku. Public Enemy se proslavili také politickým zaměřením, aktivismem a kritikou sociálních problémů, především v afroamerické komunitě USA, pro kterou se stali po celou jednu generaci symbolem sebeuvědomění. O jejich významu hovoří řada ocenění: New York Times v roce 1999 zařadily hudbu Public Enemy na seznam „25 nejdůležitějších počinů 20. století“ a v roce 2005 Kongresová knihovna uvedla album Fear of a Black Planet na seznamu 50 desek, které stojí za to uchovat pro budoucí generace.



Časopis Rolling Stone formaci označil za jednu z 50 největších kapel a umělců celé historie a ve Vanity Fair se jim dostalo portrétu v části nazvané Ikony rocku. Chuck D a Public Enemy jsou také průkopníky internetu v oblasti hudby. V roce 2001 založil frontman vydavatelství www.slamjamz.com, které vydávalo singly pouze v mp3 formátu.

zdroj: ArtsMarketing.CZ
zavřít