Kabát jde do boje proti médiím

Vydáno 11.09.2010 | autor: redakce

Stal se Kabát obětí předvolebního boje, nebo jde jen o souhru náhod? Pepa Vojtek a jeho kolegové nyní situaci ohledně "předvolebního" koncertu pro Prahu 10 uvádějí na pravou míru.

Kabát jde do boje proti médiím Kabát jde do boje proti médiím

Zde je tiskové prohlášení kapely Kabát (redakce pouze upravila některé stylistické chyby):

Skupina Kabát a její management je nucena reagovat na tiskovou zprávu, kterou dala k dispozici ČTK (Česká tisková kancelář) a kde je jako autor uvedena Šárka Dvořáková. Nejen že tato zpráva není úplná a některé podstatné informace si autor buďto svou neprofesionalitou (dál se nám ani nechce spekulovat...) nezjistil, nebo ho to nezajímalo (mohlo by to ztratit punc skandálního odhalení), ale zpravodajský server této tiskové agentury tomu ještě na svých stránkách naložil patřičnou forsáž!

Skupina Kabát se potýká při svých koncertních turné s problémem, kde v Praze uskutečnit koncerty pod širým nebem. Praha takový prostor s požadovanou kapacitou, a hlavně zázemím, do roku 2007, kdy se uskutečnilo poslední takové turné - Corrida 2007, neměla! V tuto chvíli, a je to opět na Praze 10, je sice nový fotbalový stadion, který by měl být schopen pojmout kapacitně až 30 000 diváků, ale ten není do dnešního dne zkolaudován. I na takovém stadionu ovšem nesete hmotnou odpovědnost za veškeré vybavení areálu, vč. např. náhrady za zničený prvoligový trávník (což je několik milionů korun).


Management při těchto koncertech využíval lehkoatletický stadion Slávia Praha, který se nachází na území zmíněné Městské části Praha 10. Místní radnice (a podotýkáme, že první koncert Kabátu na Praze 10 byl již v roce 2001), jejíž osazenstvo zcela určitě za tu dobu změnilo několikrát „sestavu“, vždy vyšla Kabátu maximálně vstříc a díky tomu jsme tam do roku 2007 hráli min. ve čtyřech případech! V roce 2007, po zmíněném turné Corrida, začala Městská část Praha 10 pravidelně pořádat Dny Prahy 10,(vždy od 01.10. do 10.10.) a požádala kapelu s managementem o zvážení účasti na této akci jako projev vzájemně korektních a dobrých vztahů.

V roce 2008 jsme byli požádáni o zvážení účinkování na těchto slavnostech v termínu 10.10.2010, což je s ohledem na numerologii impozantní termín pro tuto městskou část. V tuto dobu nikdo nevěděl, jestli v tomto termínu budou či nebudou nějaké volby! Mimochodem, termín komunálních voleb vyhlásil až 25. června 2010 pan prezident. Skupina Kabát v minulosti (ale i v současnosti) dostala a dostává velmi lukrativní nabídky na účast na firemních akcích, večírcích, koncertech, festivalech, atd. Mimo jiné v minulosti při přípravě parlamentních voleb dostala i nabídky z kategorie „ty, které se neodmítají“ a dokázala bez větších problémů odolat!


Kapela nijak zásadně nestrádá a nemá zapotřebí vylepšovat si finanční situaci pomocí tak pro Kabát nesmyslných akcí, jako jsou volební kampaně do parlamentu, natož se účastnit propagace jakékoli politické strany v rámci komunálních voleb! Nikdo z kapely ani managementu nebydlí na Praze 10, nemá žádné postraní úmysly ani žádné obchodní aktivity na této území části Prahy! Články s fantastickými nadpisy typu „Kabát vystoupí šest dní před volbami...“ jsou v tomto ohledu psány svým způsobem tendenčně a nejde zde o snahu objektivně informovat, ale být zajímavý za každou cenu a na úkor kohokoli!

Svádí to až k myšlence, že lepší je nic nedělat a k ničemu se raději nevyjadřovat, aby za to člověk nedostal mediálně přes hubu! Koncert plánovaný na 10.10.2010 se po dohodě s Městskou částí uskuteční v náhradním termínu a my se jen modlíme, aby v blízkosti tohoto nového termínu nikde nikdo nikoho nikam nevolil! Vstupenky zůstávají v platnosti a poté, co se najde nový termín (na stadionu se čile hrají žákovské a dorostenecké soutěže v ledním hokeji), budeme Vás o tom neprodleně informovat!

zdroj: www.kabat.cz
zavřít