Danko Jones před Guns n'Roses

Vydáno 18.09.2010 | autor: PR

Guns n'Roses potvrdili speciálního hosta jejich pražského vystoupení. 27. září rozehřejí fanoušky v O2 Aréně kanadští Danko Jones, patřící mezi nejsledovanější kapely kanadské rockové scény

Danko Jones před Guns n'Roses Danko Jones před Guns n'Roses

Představí svoji letošní novinku - albu Full Of Regret. Trojice Danko Jones, v jejichž čele stojí shodou okolností stejnojmenný chlápek, se v Česku představí již podruhé.

Danko Jones, 1996: “I got a white Cadillac ... I keep the back seat for lovin”.
Danko Jones, 2010: “I can screw your girl in the back of my Cadillac”.

Na základě výše uvedených důkazů, můžete dojít k závěru, že u Danko Jones se v posledních deseti letech vůbec nic nezměnilo. Ale pravda je, že Danko Jones mají za sebou od roku 1996 dlouhou cestu. Před dvanácti lety, byl Danko Jones jako hladový lev, který se snaží vymanit ze stojatých vod indie-rockové scény v Torontu. Dnes je to vypasený hovado, které běžně sdílí areny s lidmi jako Axl Rose anebo Lemmy.

 

 

Pro tvorbu Danko Jones jsou typické melodické skladby s rockovým zvukem plným hutných rifů, jejich hudba je přesně jako když potkáte někoho, koho jste viděli jen v televizi a máte pocit, že jste staří dobří známí. Trio vydalo za svoji pestrou hudební dráhu téměř 10 alb včetně aktuálního titulu Full Of Regret. Kapela si větší pozornost získala až svým třetím úspěšným albem Sleep Is The Enemy, kde silné melodie prozradí to, co fanoušci v jeho domácím Torontu vědí už od roku 1996.

 

 

Danko Jones, ačkoliv nepochybně vychází z punkových zdrojů promíchaných mohutným protřepáním šejkru s dalšími rockovými ingrediencemi, je jedním z posledních skutečných soulových zpěváků naší doby. Chlápci z téhle kapely si dobře uvědomují kořeny (punk)rockové muziky a netváří se jako arogantní ignoranti, co si myslí, že objevili Ameriku. Fakt, že zpěvákovi kapely koluje v žilách černošská krev, už jen logicky doplňuje poslední pomyslný kamínek do mozaiky manifestace rock n rollové síly a zuřivosti, kterou můžete zažít na vlastní kůži v rámci jejich vystoupení 27/9 v pražské O2 areně.

Zdroj: Live Nation
zavřít