Crionic: naše muzika má pořád smysl

Vydáno 21.09.2010 | autor: redakce

Přeloučští rockeři Crionic právě vydali album Hidden Inside, o kterém jsme si popovídali s kytaristou Medem. Co o desce prozradil? Začali Crionic zpívat česky? A co vlastně kapela před fanoušky "skrývá"?

Crionic: naše muzika má pořád smysl Crionic: naše muzika má pořád smysl

Na začátek se tě zeptám, co nového u Crionic?
Novejch věcí je spousta, ale asi ta nejdůležitější je, že po všelijakých dlouhotrvajících personálních peripetiích má Crionic, už víc jak rok, stabilní sestavu. Nejzajímavější na tom je, že až na jednoho týpka je to sestava, která Crionic kdysi dávno založila. Vypadá to, že asi tak nějak patříme k sobě, protože atmosféra v kapele je zase úplně pohodová, a hlavně po těch letech cejtíme, že to má pořád nějakej smysl a dokážeme se muzikou skvěle bavit a užívat si koncerty.

Po delší době jste vydali CD, můžeš k tomu říct něco bližšího?
To je jedna z dalších novejch věcí, z kterejch máme velkou radost. CD je na světě, jmenuje se Hidden Inside a je na něm patnáct skladeb. Nahrávalo se v průběhu jara 2010 v několika studiích v Pardubicích a v Praze a musím říct, že to byl tentokrát hodně náročný a vyčerpávající proces. Ale nechtěli jsme nic odfláknout a uspěchat. Je to vlastně dvanáct nových songů a tři kousky trochu starší jako bonus. A samozřejmě, jak je pro Crionic typický, je to nazpívaný v angličtině, teda až na jednu drobnou výjimku, lovesong Perla je česky.


Proč se album jmenuje Hidden Inside, skrýváte něco někde uvnitř?
Ne, nic neskrýváme. Ale když jsme vymýšleli název CD, tak padali všelijaký návrhy, až Alda (známá to přeloučská mlátička) dal tenhle návrh, a tak jsme museli souhlasit, jinak by nám nabančil. Holt, mlátička je mlátička. (smích) Stejně každej něco uvnitř skrývá, a kdo říká, že ne, tak kecá. Skvěle to vystihnul náš kámoš Tomina, kterej udělal booklet, a myslím, že obal se docela povedl.

Jak to máte s distribucí, když v této době totálně vázne prodej klasických CD nosičů?
CD nám vydala společnost KM Records, která se ovšem specializuje na trochu jiný žánr, než je Crionic, a tak distribuce je z větší části na nás. Největší počty nosičů se zatím prodávají přímo na koncertech. Něco se prodá i přes naše domovský stránky www.crionic.cz. Zvažujeme i možnost za lehký poplatek stažení přímo z netu. Jde nám hlavně o to, dostat naši muziku k co největšímu počtu posluchačů.

S tím souvisí další otázka, co propagace?
Na klipu už se pracuje a v průběhu podzimu by měl být hotový. Co se týče rádií, tak to je dost tvrdý oříšek, ale snažíme se ho rozlousknout a procpat alespoň jednu skladbu do playlistu některého z nemnoha rockových rádií, něco už je předjednáno, tak uvidíme, teda uslyšíme. Koncertování probíhá stále stejným způsobem, zatím jsme žádné souvislé turné neuskutečnili, ale něco chystáme na příští jaro.


zavřít