Prahu zachvátí hard core šílenství

Vydáno 24.09.2010 | autor: PR

Hardcore-punková lavina se žene na Prahu. Již tuto neděli 26. září vystoupí v Lucerna Music Baru dvě úderky - Youth Of Today a němečtí Spermbirds. Co od koncertů můžete čekat?

Prahu zachvátí hard core šílenství Prahu zachvátí hard core šílenství

Ray Cappo a John Porcelly založili Y.O.T. v roce 1985. Kapela fungovala relativně krátkých pět let, přesto stihla vyprodukovat dvě alba a dvě EP. Členové Youth Of Today posléze v 90. letech hráli v mnoha dalších významných kapelách jako Shelter, Quciksand, Judge, Gorilla Biscuits, Civ, Underdog, Sick Of It All či Better Than A Thousand. V roce 2003 podnikli Youth Of Today vzpomínkové evropské turné, v jehož rámci vystoupili i ve vyprodaném pražském Rock Café. V letošním roce, který připomíná 25 let od založení a dvacet od ukončení činnosti kapely, se k velké radosti evropských příznivců vydávají znovu na starý kontinent. V sestavě se kromě původních členů Ray, Porcella a Sammyho znovu objeví na postu baskytaristy Ken Olden (ex-Battery, Worlds Collide, Damnation AD, Good Clean Fun).


Spermbirds z německého Kaiserslauternu jsou další ikonou HC/punku. V polovině 80. let zapůsobili jako zjevení, když jako první evropská HC-punková kapela (samozřejmě vyjma Británie) dosáhli celosvětového uznání díky albu Something To Prove. Notně jim k tomu ovšem dopomohlo obsazení postu zpěváka Američanem Lee Hollisem, který do kapely přinesl inspiraci punkovou scénou západního pobřeží USA, jmenovitě kapelami jako Angry Samoans, The Adolescents, Youth Brigade, Poison Idea nebo Rich Kids On LSD. Spermbirds se do ČR vracejí po šesti letech - v roce 2004 hráli na festivalu Rock For People.

zdroj: Conspiracy
zavřít