Yellow Sisters: videoklip s Afričany

Vydáno 25.09.2010 | autor: PR

Yellow Sisters natočily videoklip k písni Tubab Woman ve spolupráci s dvojicí mladých talentovaných režisérů Vilémem Kabzanem a Filipem Rackem. Živý videoklip, hýřící energií a barvami, podporuje stejnojmenné album.

Yellow Sisters: videoklip s Afričany Yellow Sisters: videoklip s Afričany

Nové video v produkci Yellow Sisters mělo premiéru tento týden v České televizi v pořadu Medúza, která jej nasadila do hitparády.

„S Vilémem jsme si hned padli do noty. Měly jsme dost konkrétní představu, jak by měl klip vypadat, a naprosto nás šokovalo, že nám Vilém na prvním setkání převyprávěl scénář, který jsme do té doby měly jen v hlavě, jako by ho předem znal,“ komentovala vznik spolupráce jedna ze zpěvaček.

 


 

Natáčelo se během letošního léta v ateliérech v pražském Karlíně a žluté sestry si do něj pozvaly řadu svých přátel a rodinných příslušníků, mimo jiné například Ephraima Goldina, bývalého frontmana kapely Hypnotix nebo afrického bubeníka a tanečníka Papise Nyasse. „Původně jsme chtěly natáčet klip na Tubab v poušti, kde píseň vznikla, ale pochopily jsme, že nám studio nabízí řadu možností, které bychom v Africe nemohly využít, navíc se v něm takhle mohli objevit všichni naši blízcí,“ říká o klipu Bára Vaculíková.

 


 


Deska Tubab Woman, kterou v červnu pokřtil v pražské La Fabrice Jaroslav Dušek, sklízí úspěchy i ve světě. Umístila se na sedmé příčce světového žebříčku Spin The Globe's Top 10 World Music Albums, vedle malijského zpěváka a skladatele Salifa Keity.

Zdroj: Bára Vaculíková
zavřít