The Corrs: houslistka vydává sólo

Vydáno 27.09.2010 | autor: PR

The Corrs si dávají už pátým rokem hudební pauzu. Fanouškům kapely ale určitě udělá radost sólový debut houslistky Sharon Corr nazvaný Dream Of You. Album vychází 4. října.

The Corrs: houslistka vydává sólo The Corrs: houslistka vydává sólo

V roce 2005 se The Corrs se svými 30 milióny prodaných desek dostali mezi nejúspěšnější skupiny na světě. To byl právě ten moment, kdy se členové kapely rozhodli dát si “pauzu” a věnovat se svým rodinám. Po pěti letech se nyní vrací houslistka Sharon Corr se svým prvním sólovým albem Dream Of You. Je to album, které bude znít fanouškům The Corrs povědomě a zároveň trochu jinak. Melodické písničky překvapením nebudou – skladby jdou ve šlépějích písní, které Sharon pro The Corrs skládala (So Young, Radio, Long Night, Goodbye). Ale je tu přece jen něco nového – Sharon se poprvé představuje jako zpěvačka. I její skladby jako by vyspěly, jsou plné jemností a nuancí.


Pokud její písničky byly dřív písně nevinnosti – či mládí, toto jsou písně zkušenosti. Sharon říká: "Deska odráží můj život za poslední tři roky. Když máte děti, mnohem víc si uvědomujete svět, který vás obklopuje i jeho nebezpečí. Spadly mi růžové brýle a to byla silná inspirace pro tohle album.” Vznikla silná kolekce písniček, které Sharon s úsměvem popisuje jako ''velmi osobní interpretačně autorské album se spoustou houslí."

Sharon si živě vyzkoušela pár písní na vystoupeních v roce 2009 na festivalech v Glastonbury a na Isle of Wight, a tak vznikly dvě coververze alba - hit skupiny Korgis z roku 1980 Everybody's Gotta Learn Sometime, který je zároveň i prvním oficiálním singlem alba, a píseň Smalltown Boy od Bronski Beat, kterou Sharon popisuje jako "hymnu rokům mého dospívání”.



Deska se nahrávala v Dublinu s dlouholetým spolupracovníkem The Corrs Anto Drennanem (kytara), Keithem Duffym (basová kytara) a Jasonem Duffym (bicí). K The Corrs Sharon říká: "Nerozpadli jsme se. Rodina se nerozpadne. Jednou se vrátíme a budeme v hraní pokračovat. To kouzlo, které v nás bylo, se nedá jen tak vypnout."

zdroj: Supraphon
zavřít