Točí s New Order, teď míří do Prahy

Vydáno 01.10.2010 | autor: redakce

Lucerna Music Bar se chystá na první koncert Hybrid v Česku! S tanečním duem spolupracovali Moby, U2 či Peter Hook z New Order. Aktuální desku natočili dokonce s Pražským symfonickým orchestrem.

Točí s New Order, teď míří do Prahy Točí s New Order, teď míří do Prahy

Hybrid vznikli v roce 1993 ve Swansea v Jižním Walesu. Brzy na sebe upozornili zásluhou několika remixů, v té době se ještě pohybovali v housových a tranceových vlnách. Debut natočili v roce 1999 mimo jiné v Moskvě s devadesátičlenným Moskevským federálním orchestrem. Díky tomu je nahrávka Wide Angle plná emocí, vokálů a nabroušených zvuků. Pět tracků na něm nazpívala zpěvačka Julie Cruise známá ze soundtracku seriálu Twin Peaks Davida Lynche.


Další desku vydali o čtyři roky později. Pojmenovali ji Morning Sci-Fi, aniž by tušili, za jak nadčasovou ji fanoušci breakbeatu budou považovat. Producentsky se pod Morning Sci-Fi podepsal i baskytarista legendárních New Order Peter Hook. I tentokrát živé smyčce nahrávali v Rusku, Moskvu ale vyměnili za Petrohrad a jeho vyhlášený Ermitážský orchestr. V okamžicích, kdy Hybrid poslali druhé album na trh, měli už za sebou spolupráci s Mobym, U2, The Orb a U.N.C.L.E., Freq Nastym, Carlem Coxem nebo Future Sound Of London. Moby je dokonce vzal s sebou na americké turné.



Ani na aktuální desce Disappear Here nechybí světově uznávané hudební těleso, české fanoušky možná potěší, že několik skladeb Hybrid nahráli s Pražským symfonickým orchestrem. Poprvé se také na něm podílí nový člen skupiny, zpěvačka Charlotte James. První singl z této desky Break My Soul dali Hybrid volně ke stažení na internet.

Hybrid vystoupí v pražském Lucerna Music Baru 18. 11.

zdroj: Barometr
zavřít