Blind Guardian rozparádí Brno

Vydáno 07.10.2010 | autor: PR

Německá kapela Blind Guardian vyráží na evropské turné k nové desce At The Edge Of Time. V Brně se představí 17. října v klubu Fléda. Předskokanem budou švédští Steelwing.

Blind Guardian rozparádí Brno Blind Guardian rozparádí Brno

Blind Guardian, kapela současné power/speed metalové scény, vydala v tomto roce desku At The Edge Of Time, na které je i zřetelná česká stopa, neboť se na jejím nahrávání velkou měrou podílela i pražská filharmonie.

Aktuální album je po progresivních dílech, jako byla například nahrávka A Night At The Opera, opět spíše příklonem ke staré dobré tvorbě z devadesátých let, což je zřejmě poloha, která krefeldským rodákům sluší nejvíce, a kterou kvitují s povděkem i jejich skalní fanoušci po celém světě.


Historie Blind Guardian sahá do roku 1985, kdy se začala rýsovat pozdější veleúspěšná sestava. O tři roky později již vychází první dlouhohrající album Battalions of Fear. Za celou historii vydává kapela celkem devět nahrávek, včetně posledního kousku At The Edge Of Time.

Hlava a duše Blind Guardian Hansi Kürsch dokázal se svou kapelou vytvořit vlastní svébytný styl nazývaný jako tzv. tolkienovský rock, to kvůli epicky rozmáchlým a velkolepým aranžím, které do své hudby hojně aplikují.


Česká zastávka aktuálního evropského turné připadla na moravskou metropoli Brno, kde se Blind Guardian představí v místním klubu Fléda. Vzhledem k omezené kapacitě klubu doporučujeme zakoupení vstupenek s dostatečným předstihem v některé z předprodejních sítí.


Jako support se představí mladí švédští rockeři Steelwing, kteří představí svou novou nahrávku Lord Of The Wasteland. Vstupenky na koncert jsou stále v prodeji ve všech běžných předprodejích. Více informací naleznete na webu www.showinfo.cz.

Zdroj: Obscure Promotion

zavřít