EOST se vrací s koncertní šňůrou

Vydáno 14.10.2010 | autor: redakce

Nedělní večer magického data (10/10/10) zažil plně obsazený sál Nové scény Národního divadla. Odehrál se zde premiérový koncert kapely The Ecstasy Of Saint Theresa, jehož součástí Součástí byla scénicky mimořádná dramaturgie vystoupení včetně „šatů ze světla“ návrhářky Denisy Nové, ve kterých se představila Kateřina Winterová.

EOST se vrací s koncertní šňůrou EOST se vrací s koncertní šňůrou

Kapela se resuscitovala nedělním vystoupením, na jehož scéně vévodilo originální nasvícení a práce s vizuálními efekty, které měly za úkol umocňit komorní atmosféru celého vystoupení a vytvořit potřebnou náladu. Šlo o představení, na kterém diváci po celou dobu vystoupení seděli, ale i tak si Kateřina Winterová s ostatními členy kapely v podání J. P. Muchowa (baskytara), Marka Klasny (bicí) a Karla Drašara (klávesy) dala za úkol nenechat je v klidu. Kateřina po odehrání koncertu přiznala: „Cítím se na pódiu mnohem jistější. Dříve jsem si strašně těžko zvykala na živé hraní. Zpívala jsem zády k publiku a pár blízkých lidí mi za to tehdy slušně vynadalo.



Ti, kteří návrat dua propásli, mohou navštívit jeden z dalších koncertů, které EOST odehraje v rámci projektu Absolut Inspiration. Po Nové scéně následuje 19. 10. brněnská Fléda a 20. 10. pražské Roxy. Další koncerty se odehrají: 22. 10. České Budějovice (Bazilika), 30. 10. Ostrava (Fabric), 3. 11. Plzeň (Pod lampou), 5. 11. Bratislava (Loft).

dm

zavřít