Autopohádky vyrazily do kin

Vydáno 01.11.2010 | autor: redakce

Čeští animátoři v čele s Břetislavem Pojarem začali připravovat filmovou podobu známých Autopohádek spisovatele Jiřího Marka. Ten se proslavil kriminálními příběhy z Panoptika hříšných lidí a Panoptika města pražského.

Autopohádky vyrazily do kin Autopohádky vyrazily do kin

Není to poprvé, co se Autopohádky dočkají filmového zpracování. Již v roce 1983 podle nich natočil hraný film Automärchen východoněmecký režisér Erwin Stranka, jinak absolvent pražské FAMU. V letech 2004 a 2008 je namluvili na CD členové skupiny Chinaski spolu s dalšími známými hosty (Lucie Bílá, Jiří Lábus, Jaroslava Kretschmerová nebo Pavel Nový). Zároveň přidali písničky, které se příběhy z Autopohádek inspirovaly. V roce 2009 také s Autopohádkami absolvovali turné po divadelních scénách. Každá z pohádek bude zpracována jinou technikou a jiným tvůrčím týmem.


Režisérem hraných předělů bude Jakub Kohák, který prý chystá neskromné herecké obsazení. S realizací hraných částí pomáhá produkce Stillking. Ta u nás natáčela Letopisy Narnie a v současnosti Mission Impossible. Vypravěčem bude zpěvák skupiny Chinaski a také studovaný herec Michal Malátný. Zvukovou postprodukci má na starosti zkušené studio Soundsquare a držitelé několika Českých lvů Pavel Rejholec a Marek Hart. Distribuční společnost Bioscop plánuje premiéru na 17. březen roku 2011.

zdroj: horackova.net

mp
zavřít