David Koller: Teď a tady

Vydáno 10.11.2010 | autor: PR

David Koller (Lucie, Kollerband) po čtyřech letech vydává novou desku. Album vychází 19. listopadu. Vše o desce najdete v aktuálním vydání časopisu Report 11/10.

David Koller: Teď a tady David Koller: Teď a tady

Každé CD bude navíc opatřeno vlastnoručním podpisem! „Půjde de facto o takovou hodně velkou limitovanou edici,“ dodává s úsměvem David Koller. Podepisování proběhne přímo ve výrobně předního českého výrobce hudebních nosičů a bude řádně zdokumentováno, tak aby fanoušci viděli, že CD podepisoval opravdu David Koller osobně.

 

Album Teď a tady se natáčelo od března do října letošního roku, vydává jej David Koller na značce COX a o uvedení na trh se stará Championship Music.

První singl byl vybrán již v létě -  skladba Ty a já dostala i atraktivní vizuální podobu ve videoklipu režiséra Martina Krejčího:

 

 

O druhém a pilotním singlu pro rádia se v tuto chvíli jedná a během 14 dnů by měl začít rotovat v českém a slovenském éteru.

Na vzniku Teď a tady se podílel producent a dirigent Petr Kofroň, známý především posluchačsky atraktivním kombinováním vážné hudby s elektronickými prvky. Jak je spokojen s výsledkem? „Při poslechu nového CD Davida Kollera nás překvapivě napadají slova jako např. new gothic rock, new art rock apod. Pravda je, že je to občas hodně „košaté“ v protikladu k tomu, co posloucháme na kdejaké radiostanici. Ta deska jde hodně na dřeň, není to žádný popík střídající klábosení věčně usměvavých debilů-redaktorů v rozhlase. Ta deska je taky hodně osobní - rocker všechny pozuráží, některé holky by asi nejradši zabil, černošky by nejraději nacpal pod sprchu, ale pak najednou se těm uraženým a poníženým začne zpovídat (bez manýr a bez stereotypů) ze své bolesti.“

 

 

 

Sám David Koller říká, že album nejlépe mluví samo za sebe. Na otázku, jaké podle jeho názoru je, proto odpovídá stručně: „Temný, občas vtipný a těžký.“

Na finální zvukové podobě pracoval Ecson Waldes ve studiu Biotech v září a říjnu 2010. Na albu je devět skladeb od autorů: David Koller, Petr Kofroň, Márdi, Michal Pelant, Lenka Nová, Oskar Petr, Ivan Král, Miroslav Kuželka, Jasmína Šťastná a Lukáš Pavlásek. Hraje David Koller Band ve složení: David Koller (drums, guitar, percussion, synthesizer, vocal), Michal Pelant (guitars, vocal), Marek Minárik (bass), Michal Nejtek (keyboards). Hosté: Adam Koller (percussion), Martin Valihora (drums), Petr Kofroň (sampler, harmonium), Petr Kaláb (drums and keyboards programming), Vítězslav Halška (percussion), Michal Bugala (guitar), Vláďa Pecha (drums programming).


Vše o Davidu Kollerovi v titulním rozhovoru REPORTu 11/10. Na vyhlášení cen Žebřík (4. března v plzeňském DK Inwest) proběhne exkluzivní „best of“ koncert, během něhož zazní největší hity Kollerovy kariéry.

Zdroj: 2media.cz

mh

zavřít