Taková normální rodinka: nové díly

Vydáno 15.11.2010 | autor: PR

Televizní seriál Fan Vavřincové Taková normální rodinka se dočkal volného pokračování. Pod režijním dohledem Dušana Kleina vzniklo šest nových dílů, v nichž si zahráli Jaromír Hanzlík, Daniela Kolářová či Jana Štěpánková.

Taková normální rodinka: nové díly Taková normální rodinka: nové díly

Po téměř dvouleté práci na scénářích a dlouhém váhání hlavních protagonistů se na sklonku letošního léta v úplné tichosti natáčelo volné pokračování televizního seriálu Taková normální rodinka. Už dopředu se producent Miloslav Šmídmajer domluvil s hlavními herci Janou Štěpánkovou, Danielou Kolářovou a Jaromírem Hanzlíkem na zjednodušeném názvu Rodinka. Důvodem bylo jasné odlišení od původních částí, aby diváci věděli, že se dívají na nové díly. Herci poukazovali zejména na skutečnost, že většina původních protagonistů už nežije.


V nových dílech se ovšem objeví nové postavy – raubířům už je čtyřicet a mají své děti a ti zase partnery, a tak se v seriálu objeví Petr Forman, Lenka Vlasáková, Lucie Vondráčková, Josef Polášek, Radek Zima, Markéta Frösslová a řada dalších. Šmídmajer přesvědčil režiséra Dušana Kleina, aby se pokusili se střihačem Janem Svobodou vypuštěním některých motivů a scén o sestřih ve stopáži celovečerního filmu. A pak následovalo pozvání „pokusné“ skupiny vzdálených známých na projekci, a když ti řekli, že se báječně bavili, bylo rozhodnuto. Dvaadevadesátiminutový sestřih půjde i do kin!



Ale protože nejde o regulérní film (jeho forma odpovídá spíše sitcomu, tedy klasické verzi natočené ve třech prostředích), zvolil producent Bio Illusion spolu s distribuční společností FALCON pro premiéru termín 9. 12. 2010, tedy Filmánii, kdy kina hrají za 50,- Kč. Půjde tedy o netradiční akci v kinech – neproběhnou žádné oficiální premiéry, které provázejí regulérní uvedení filmů do distribuce. Rodinka bude v kinech jen po omezenou dobu, v těch velkých jen v prosinci a v lednu se pak bude dohrávat v menších městech. K dispozici bude 15 kopií 35mm a další digitální.

zdroj: Falcon

mp
zavřít