The Frames si pozvali lídra Tata bojs

Vydáno 24.11.2010 | autor: PR

Na oslavě dvacátého výročí The Frames vystoupí 6. prosince v pražském Divadle Archa dvě předkapely: svérázný písničkář Duke Special a sdružení umělců Sváteční pop, v němž působí Milan Cais z Tata bojs.

The Frames si pozvali lídra Tata bojs The Frames si pozvali lídra Tata bojs

Vystoupení dredatého klavíristy Duke Special (vlastním jménem Peter Wilson) jsou inspirována vaudevillovým divadlem a kabaretem 19. století, při koncertech někdy využívá například starý gramofon či efekty z tranzistorového rádia. Bývá doprovázen dalšími hudebníky – nejčastěji bubeníkem Chipem Baileym, který hraje nejen na obvyklé perkuse, ale i na vozembouch, struhadla na sýr nebo šlehače na vejce.


Duke Special
vydal zatím šest alb, dvě poslední letos. Řada z nich byla nominována či získala irské hudební ceny. Kromě samostatných koncertů hrál například před Crowded House, Van Morrisonem či Snow Patrol, v roce 2009 hostoval jako živá kapela na jevišti Královského národního divadla v Londýně ve hře Bertolda Brechta.



Projekt Sváteční pop propojuje Petra Nikla, Milana Caise, Ondřeje Smeykala a Jiřiho Hradila. Tito hyperaktivní výtvarníci a hudebníci našli společnou performanční řeč na hranici poetiky kabaretu, ambientu, solitérního písničkářstvi a úderné tancovačky. To vše v hávu ryzí audiovizuálni improvizace. Čerpají z bohaté zkušenosti svých četných projektů a v tomto společném cedí to nejlepší.

zdroj: ArtsMarketing.CZ

mp
zavřít