Take That zase v pěti

Vydáno 26.11.2010 | autor: PR

Britská kapela Take That právě vydává nové studiové album Progress. Po patnácti letech v písních uslyšíme opět i hlas Robbieho Williamse, který se ke kapele letos vrátil.

Take That zase v pěti Take That zase v pěti

Letošní návrat Robbieho Williamse do kapely Take That je právem považován za jeden z nejzásadnějších okamžiků posledního desetiletí. Nikdo to dlouhá léta nepovažoval za reálné, ale Robbie je zpět v jejich řadách a kapela během několika týdnů natočila svoje doposud nejlepší album.
 

 
Nové album Progress přináší deset písní, přičemž nad celou produkcí dohlížel věhlasným producentem Stuart Price, který podle prvních recenzí odvedl znamenitou práci. To z části mohli fanoušci posoudit již v říjnu, kdy desku v rádiích uvedl pilotní singl The Flood. Take That k němu natočili i dojemné video, ve kterém se členové prohání ve veslici. Natáčení videoklipu probíhalo za přísných bezpečnostních podmínek na jezeře Dorney v Etonu a z části i na řece Temži, a to navíc v samém centru Londýna. Singl zaznamenal úspěch, díky němuž se znatelně rozšířily řady jejich fanoušků. 


 
Album Progress vyšlo již v první polovině listopadu v Anglii, kde kapela dokázala za jediný týden přepsat tamnější hudební dějiny. Za první den se prodalo více než 230 000 kusů jejich nového alba a za týden byla dokonce překonána hranice půl milionu prodaných alb. Tento výsledek se za posledních deset let nikomu nepovedl a tak je Progress v Anglii aktuálně nejrychleji prodávaným albem tohoto tisíciletí.   


 
Take That slaví od roku 2006, kdy se po deseti letech opět vrátili do hudebního průmyslu, jeden úspěch za druhým. Jejich vydané desky jdou na dračku, koncertní turné je do posledního místa beznaděj­ně vyprodané a každý vydaný singl kapelu okamžitě atakuje přední příčky evropských hitparád. Není tedy divu, že Take That doposud prodali více než 80 miliónů desek a na svém kon­tě mají téměř dvacet obrovských hitů. Kromě toho v minulosti zís­kali například i 19 ocenění Brit Awards a 8 MTV Awards.

Zdroj: Universal Music

DM
zavřít