Kanye West: prý deska roku

Vydáno 29.11.2010 | autor: PR

Americký rapper Kanye West vydává v pondělí 29. listopadu své dlouho očekávané nové album. Na novince My Beautiful Dark Twisted Fantasy přináší celkem třináct nových písní.

Kanye West: prý deska roku Kanye West: prý deska roku

Deska vznikala téměř dva roky a o jejím vývoji zpěvák pravidelně informoval na svém Twitteru. Již počátkem léta Kanye nabídl první ochutnávky z nové desky, za kterou byla vybrána skladba Power. Ta zaznamenala obrovský úspěch a Kanye si tak zajistil pozornost nejen svých fanoušků, ale i médií.
Mnohem větší ohlas ale přinesl singl Runaway, který zpěvák poslal k fandům začátkem října. Doprovodné video, které je spíše půlhodinovým filmem, bylo natočeno v České republice a choreografie tanečnic v klipu se ujal náš Yemi A.D.
 
Kanye West nedávno nechal hlasovat své fanoušky, aby na internetu vybrali podle nich jeho nejlepší song, který kdy složil a nazpíval. S naprostou převahou vyhrála právě skladba Runaway, která tak byla ještě před svým fyzickým vydání zvolena za jeho nejlepší dosavadní počin. Lze jen doufat, že podobný přístup budou mít fanoušci i k nové desce My Beautiful Dark Twisted Fantasy, neb předpoklady pro celosvětový úspěch rozhodně má.
Kanye si do studia pozval několik svých přátel, a tak se mezi třinácti písněmi můžeme těšit na ojedinělé kolaborace s takovými veličinami, jakými Jay-Z, Nicki Minaj, Kid Cudi, John Legend nebo Bon Iver rozhodně jsou.
Náročnější fanoušci v obchodech s hudebními nosiči jistě raději šáhnou po limitované edici desky, která obsahuje navíc bonusové DVD. Hlavní položkou tohoto disku je již zmíněný film Runaway, který Kanye West i sám režíroval.
 

DM
zavřít