Airfare: inspirovali se u Radiohead

Vydáno 29.11.2010 | autor: PR

Třetí desku Airfare bude produkovat Bjorn Thorsrud, který proslul spoluprací se Smashing Pumpkins. Mezi jeho spokojenými zákazníky najdete i The Dandy Warhols, Whitesnake, Mariance či Faithfull.

Airfare: inspirovali se u Radiohead Airfare: inspirovali se u Radiohead

Do Prahy Bjorn Thorsrud přiletěl ve čtvrtek 25. listopadu a hned druhý den se s Airfare pustil do práce. Na vzájemné oťukávání a nebo turistické procházky po krásách Česka nebude čas. „Na práci máme jen devět dní, takže pro něj žádný velký uvítací party ani poznávací výlety neplánujeme,“ říká původem americký zpěvák kapely Thomas Lichtag. „Po natáčení zajdeme na pár drinků a budeme probírat všechny možné detaily. Samozřejmě že pro něj a jeho managera Darka, vyhlášeného vtipálka, nějaké překvápko nachystáme, ale nic co by nám zabíralo drahocenný čas ve studiu,“ dodává.


Airfare třetí deskou plánují zásadní inventuru svých hudebnických schopností. Třetí alba bývají pro řadu kapel zlomových, Airfare doufají, že se jim podaří na albové novince stejně zásadní krok, jaký se kdysi na třetím albu povedl třeba Radiohead s OK! Computer nebo Blur s Parklife. „Třetí deska je klíčová, víme o tom. Snažili jsme se ke všemu přistoupit úplně jinak. Od začátku až do konce.“ Kapela již některé demosnímky z nové zkušebny na dálku s producentem Thorsrudem konzultovala a po společné úvaze některé skladby poslala na radio-testy do Itálie, Německa a Francie.



Už teď máme velmi pozitivní feedback z italského radia Deejay, které má 4 miliony posluchačů. Jednáme také s různými evropskými bookingovými agenturami,“ říká Lichtag a sebevědomě dodává: „S touhle deskou chceme do světa!

Česko-americká rocková formace Airfare má zatím na kontě desky Hotel Moscow (2008) a Do You Like My Shit? (2009).Videoklip Collapse si vysloužil nominaci na letošní cenu Žebřík.

zdroj: Championship Music

mp
zavřít