Reportáž z Bandzone Showcase

Vydáno 02.12.2010 | autor: redakce

Bandzone.cz připravil již druhý ročník své "showcase", kdy představil publiku i hudebnímu průmyslu své favority na hvězdy roku 2011. Na místě byla i Vendy Sonnková.

Reportáž z Bandzone Showcase Reportáž z Bandzone Showcase

Bandzone Showcase 2010
24. 11. 2010 Roxy, Praha

Již podruhé přišel Bandzone.cz se speciálním formátem koncertní show, tzv. showcase. Princip je jednoduchý – na akci se sejdou nadějné kapely a každá dostane půl hodiny na to, aby publikum přesvědčila o svých kvalitách. V publiku se vyskytují taky lidé z hudebního průmyslu a kapely tak mají možnost oslovit potenciální pořadatele festivalů, producenty atd. Zkrátka taková příležitost prosadit se. Loni v rámci téhle akce zaujali například The Pooh nebo Hentai Corporation


Mamma Knows Best
 

Letos se dá říct, že BZ Showcase byla noc zpěvaček – dívky totiž zpívaly ve třech kapelách z pěti, což není úplně obvyklá koncentrace :) Jako první se představili The Beadbeat a ačkoli se frontmanka snažila, seč mohla, příliš nezaujali. Jejich set byl sice vyvážený a svižný, ale celkový projev měli poměrně nevýrazný a mezi dalšími vystupujícími kapelami tak trochu zapadli. Kapela Dirty Blondes mě zaujala svým živelným projevem o něco víc – především díky zpěvačce, z níž energie přímo sálala. „Blondýny“ svým punk-rock'n'rollem publikum rozhýbali a ukázali, že rozhodně mají potenciál prosadit se.  Momma Knows Best vystupovali jako třetí a k jejich škodě je zradila technika. Během svojí vyhrazené půlhodiny toho tedy moc nepředvedli, ale i tak mě svou směsí metalu a hardcore zaujali a ráda někdy na plnohodnotném koncertě zjistím, co v nich vlastně dřímá.


Dirty Blondes

Rozhodně nejexperimentálnější a nejdiskutovanější kapelou byli Libido&The Mans. Představili další zpěvačku tohoto večera a nutno podotknout, že velmi výraznou zpěvačku. Ta opravdu nenechala nikoho v klidu. Její specifická barva hlasu a celkový projev utkvěly snad všem a ještě dlouho po konci celé akce se v Roxy mluvilo právě o ní a o vystoupení téhle kapely. Slovy nejde příliš vyjádřit, co vlastně Libido & The Mans hrají, takže pokud snesete složitou muziku a pořádnou porci provokace, zajděte si na ně naživo. Na jejich vystoupení jen tak nezapomenete :)

Crossoverová Killerpanda byla pomyslnou třešničkou na dortu. Progresivní podmanivá kytara a výborně znějící kombinace řevu a zpěvu nenechaly publikum v klidu a i tahle kapela dokázala, že bychom s ní do budoucna měli počítat.

Celkový dojem z večera: 7/10

Vendy Sonnková

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít