Gogol Bordello stráví léto v Praze

Vydáno 09.12.2010 | autor: PR

V hlavním městě si příští rok odbude svoji premiéru Prague City Festival. Účast na akci, která proběhne na pražském Výstavišti, přislíbili Gogol Bordello a Skindred.

Gogol Bordello stráví léto v Praze Gogol Bordello stráví léto v Praze

Obří venkovní scénu a řadu indoorových pódií, nepřetržitý proud zahraničních umělců a zábavu až do rána slibuje první ročník Prague City Festival, který 23. června příštího roku promění holešovické Výstaviště ve festivalovou zónu. Zatímco všechny evropské metropole mají své festivaly, z nichž mnohé svojí reputací překročily hranice města i země, Praha v tomto ohledu pokulhává. „Tento stav chceme změnit a vytvořit příjemný, dobře zajištěný a progresivní mejdan za rozumnou cenu,“ přibližuje záměr projektu Prague City Festivalředitel pořádající agentury Punx Not Dead Borek Jiřík, který v uplynulých letech přivezl do Prahy Radiohead, Green Day, Faith No More, Massive Attack, Morrisseyho, Toma Waitse nebo ZZ Top.


Hlavní scéna bude umístěna na Bruselskou cestu, která pojme až 20 000 návštěvníků. Po jejím ukončení v pozdních hodinách se rozjede party v přilehlých prostorách, především pak v pravém křídle Průmyslového paláce, jež bude končit až nad ránem. „Ačkoliv něco takového pochopitelně nelze vybudovat „přes noc“, už při přípravě prvního ročníku se snažíme o maximálně zajímavý line-up, který bude atraktivní jak pro české publikum, tak pro zahraniční turisty, o jejichž účast budeme aktivně usilovat,“ dodává Jiřík.



Seznam účinkujících, včetně hlavních hvězd, bude nyní zveřejňován postupně po dobu následujících dvou měsíců. Se zahájením předprodejů ale pořadatelé nabízejí první ochutnávku z multižánrového programu. A sice newyorské gypsy-punkery Gogol Bordello a velšské reggae-metalisty Skindred.

zdroj: Prague City Festival

mp
zavřít