Apollo 440 a Blackfield na Colours

Vydáno 11.12.2010 | autor: PR

Mezinárodní festival Colours of Ostrava, jehož desátý ročník se uskuteční od 14. do 17. července 2011, potvrzuje po Brendanu Perrym další dvě zahraniční kapely Apollo 44 a Blackfield.

Apollo 440 a Blackfield na Colours Apollo 440 a Blackfield na Colours

Apollo 440 prosluli divoce postmoderním mícháním elektroniky, rocku, ambientu i taneční hudby. Mezi jejich nejhranější hity patří Stop The Rock, Ain't Talkin' 'Bout Dub, Krupa nebo Heart Go Boom. Skladby Apollo 440 se objevily v řadě filmů (například 60 sekund, Spider-Man či Charlieho andílci), reklam i počítačových her. Kromě vlastní tvorby se věnují remixování a produkování nahrávek dalších hudebníků, například Manic Street Preachers, UB40, Toma Jonese, Jeffa Becka či Jeana Michela Jarryho. „Koncerty Apollo 440 překypují energií a jsou velkým zážitkem. Na Colours představí skladby z nového alba The Future's What It Used To Be a samozřejmě většinu svých hitů,“ říká Zlata Holušová, ředitelka festivalu.



Druhá potvrzená formace potěší ctitele kapely Porcupine Tree, která se objevila v ČR loni právě na Colours: Blackfield je společný projekt Stevena Wilsona, frontmana Purcupine Tree, a izraelského zpěváka Aviv Geffena, který patří k megahvězdám tamější hudby a navíc proslul vyhraněnými politickými názory. Oba se potkali při turné Porcupine Tree v Izraeli a ihned si padli do noty. „Výsledkem je hudba obsahující pinkfloydovské symfonie, romantizující pasáže mellotronu, akustické kytary a smyčce. Z melodických poprockových skladeb pak vystupují naléhavé hlasy dvou novodobých prokletých básníků,“ líčí Zlata Holušová.


Festival Colours of Ostrava nabídne příští rok během čtyř dní na 16 scénách přes 160 kapel, DJs, filmů, diskusí, workshopů či divadel včetně největších hvězd světové hudby. Čtyřdenní vstupenky jsou již nyní v prodeji v síti Ticketpro, v současné chvíli se prodává omezený počet 5.000 kusů za cenu 1.390 Kč.
zavřít