Slayer a Megadeth společně v Praze

Vydáno 24.12.2010 | autor: PR

Dvě zásadní formace thrash metalu: Slayer a Megadeth spojí síly a představí se v pražské O2 areně na společném koncertě. Svátek všech metalistů bude 10. dubna.

Slayer a Megadeth společně v Praze Slayer a Megadeth společně v Praze

Na úplném začátku, kde neexistují žádné plány, žádné cesty ani žádné hranice, Slayer napadli svět se svým novým hybridem z kovu a punku. Těžší, rychlejší a temnější než ostatní, Slayer (kytaristé Kerry King a Jeff Hanneman, zpěvák / basista Tom Araya, a bubeník Dave Lombardo) nastavili nový standard, který všichni ostatní nadále jen sledovali. A tak to v podstatě bylo od roku 1981 a pokračuje až do současnosti. Revolver, SPIN i Metal Hammer neváhali označit kapelu jako nejlepší „živou“ kapelu v průběhu několika let.
Slayer pocházejí z Kalifornie a jejich první studiové album Show No Mercy vyšlo o tři roky později. Na kontě jich má kapela celkem jedenáct, poslední přírůstek do jejich diskografie s názvem World Painted Blood pak přibyl loni. Pohled na svět očima Slayer je děsivý, témata jejich tvorby jsou jak globální genocida, chaos našeho zlomeného politického systému, tak i moc v těsné blízkosti světových hrůz. Vystoupení Slayer slibují mnohé, rozhodně však fanoušci nesmí čekat žádné balady, žádná akustická čísla, žádná pomalá tempa.


Během posledních dvou dekád si Megadeth vydobyli nepřehlédnutelné místo na metalové scéně, jejíž odnož, thrash metal, v podstatě defi novali. Drtivá síla skladeb a strhující texty zaujaly fanoušky již od samých začátků kapely, tedy od roku 1983, kdy se tato formace, pocházející z Los Angeles, dala dohromady. Název kapely je zkomoleninou slova megadeath, což doslova znamená masová smrt - texty se zabývají hlavně (proti)politickou a (proti)válečnou tematikou, také ale běžnými lidskými problémy.
Megadeth se proslavili především díky technicky vyspělému a platinou oceněnému albu Rust In Peace, které se dostalo na osmé místo mezi dvě stě nejprodávanějších umělců v USA a často je nazýváno jako nejlepší speed/thrash metalové album všech dob. Hudbu Magadeth charakterizuje především typický kytarový styl, komplexnost, komplikované hudební motivy, pompézní kytarová sóla a samozřejmě Mustainův typický vokál. Kapela za 26 let aktivního koncertování a vydávání desek získala mnohá ocenění. Šest alb v pořadí jdoucích po sobě bylo oceněno platinovou deskou a sedmkrát v řadě byli Megadeth nominováni na nejlepší metalovou kapelu. Do dnešního dne vydali Megadeth dvanáct alb, s posledním titulem Endgame se ozvali loni. David Mustaine je jediným členem kapely, který vydržel ve skupině od jejího vzniku až dodnes. Krom něj tvoří současnou sestavu kapely Chris Broderick, Shawn Drover a Dave Ellefson.


Zdroj: Live Nation

DM
zavřít