Intro: Každý den posvícení

Vydáno 01.06.2007 | autor: redakce

Bylo 20. května před 15 lety, kdy se udála věc nevídaná, na dlouho největší hudební svátek celého Československa – Strahov obsadili rockoví titáni 90. let Guns N`Roses, Faith No More a Soundgarden. O té události se mluvilo celý rok, dokud se 50.000 fanoušků nevydalo do Brna za nedotknutelnou Metallicou, která přivezla zbožňované „černé” album a k tomu Suicidal Tendencies a The Cult, rovněž ocitající se ve vrcholné formě… Dreams come true!

Časy se však rychle mění a „koncerty roku” se staly všední samozřejmostí, samotné označení se zprofanovalo a je často jen prázdným výkřikem promotérů. Zážitky, za nimiž byste ještě nedávno jeli světa kraj, se nám odehrávají jeden za druhým přímo pod našimi okny.

Červen 2007 je toho nejsilnějším důkazem, monstr akce nejrůznějšího druhu tu jsou na denním pořádku: George Michael, Sensation White, My Chemical Romance, Iron Maiden, Linkin Park, Manson, Genesis, Ozzy… Do toho turné Kabátu, Monkey Business, rozjíždějící se festivaly a přehršel klubovek.

Je to až k neuvěření. Jakoby nás bylo desetkrát víc, měli desetkrát víc času i peněz. Tyto dny, týdny a měsíce jsou tak největší zkouškou českého koncertního trhu a může být zajímavé sledovat, kolik velkých krajíců jsme schopni pozřít. Že se chuť může změnit v přesycenost, už se mohli přesvědčit třeba Wanastowi Vjecy, kteří bombastické turné raději odložili, aby neskončilo fiaskem. A nad výdělkem jistě spláčou i někteří další.

Proto držme palce všem, kteří si to zaslouží, a těšme se na to letní hromobití.

Jarda Hudec, vydavatel

Intro: Každý den posvícení Intro: Každý den posvícení

zavřít