Intro: Punk & cenový remix

Vydáno 01.10.2007 | autor: redakce

Když byl králem punk

… a svět šílel ze Sex Pistols, The Clash a Ramones, tak u nás byla tuhá doba temna. A protože šlo o režimem nepřijatelnou kulturu, která narušovala komunistickou propagandu, jejich desky se k nám pašovaly a prodávaly na ilegálních burzách, skoro jako by se jednalo o drogy a zbraně.

O to těžší a dobrodružnější to měli místní přívrženci punku a zejména samotní muzikanti, jejichž činnost byla ostře sledována a zakazována. Vzpomínky na ta léta přesto nejsou nijak bolestné nebo pochmurné. Naopak. Nalistujte str. 96–97, vydejte se s nimi do punkového pravěku a zjistíte, že v jejich historkách převládá příjemná nostalgie, nadhled vyzrálých rebelů, radost z mladických lumpárniček a výsměch paradoxům doby.

Dokonale ji vystihuje jedna z archivní fotek ze začátku 80. let, na níž jsou zachyceni estébáci na punkovém koncertě. Byli to koumáci: aby splynuli s davem, koupili si černé kožené bundy. Místo utajení však byli celému sálu pro smích, protože jejich nové tuzexové kabátky neměly s opravdovými křiváky a dirty imidží ostatních nic společného…

Report za punkovou cenu

Zábavných příhod z úst nejpovolanějších pamětníků se budete počínaje tímto číslem dočítat habaděj. Doufejme, že se náš seriál dostane také ke všem dnešním pravověrným punks. A protože většina z nich mívá hluboko do kapsy, tak snad i jim přijde vhod aktuální cenové „zlidovění“ našeho časopisu.

Jak už jsem totiž sliboval minule, podařilo se najít zdroje na to, abychom cenu REPORTU (při zachování rozsahu i úrovně jeho CD/DVD příloh) dokázali razantně snížit! Razantně znamená o 20 Kč a 16 Sk. Teoreticky sice může nastat situace, kdy např. náklady na DVD mohou být tak vysoké, že nám nezbude než je částečně do MOC promítnout, ale v zásadě platí, že od této chvíle vám stačí z měsíčního rozpočtu vydat na REPORT pouhých 79 Kč nebo 119 Sk!

Přejeme si, aby byl REPORT opravdu pro každého, kdo se o kvalitní muziku aspoň trochu zajímá. A budeme moc rádi, když na cokoliv stran ceny, obsahu nebo vzhledu časopisu zareagujete – buď ve Čtenářském dotazníku na iREPORT.cz nebo mailem na redakce@ireport.cz.

Jarda Hudec, vydavatel


Intro: Punk & cenový remix Intro: Punk & cenový remix

zavřít