O5&Radeček mají za sebou stovku koncertů, hráli i na Štědrý den

Vydáno 04.01.2011 | autor: PR

Šumperská skupina O5&Radeček strávila skoro celý uplynulý rok na koncertních podiích. K aktuální desce Máš mě na svědomí odehrála bezmála stovku vystoupení po celém Česku.

O5&Radeček mají za sebou stovku koncertů, hráli i na Štědrý den O5&Radeček mají za sebou stovku koncertů, hráli i na Štědrý den



o5aradecek_red_linePrvní část celorepublikového turné kapela zahájila už 15. ledna 2010 a poslední letošní koncert odehrála na Vánočním festu v pražském Abatonu.

Původně jsme měli jet turné pouze na jaře, jenže se nám to nějak zalíbilo, a tak jsme se dohodli, že se do koncertování vrhneme i na podzim," přiznal zpěvák O5&Radeček Tomáš Polák.

Během celoročního turné O5&Radeček společně s kapelou UDG několikrát koncertní sály vyprodali. „Asi nejzajímavější zastávka turné byla v Praze v obřím cirkusovém šapitó, nejlepší koncerty byly v Ústí nad Labem a v Brně a nejvíce koncertů jsme odehráli v jižních Čechách, takže jsme se ze Šumperka, kde žijeme, hodně najezdili," vzpomíná zpěvák.

Radečci neodpočívali ani na Štědrý den, kdy odehráli s orchestrem a pěveckým sborem Rybovu Českou mši vánoční na půlnoční bohoslužbě v Rudě nad Moravou.

Kapela O5&Radeček z jesenického podhůří funguje již od roku 1994. Aktuální deska obsahuje jednu z nejhranějších českých písní roku 2009 Máš mě na svědomí a přináší také singl Zůstaň, v němž hostuje zpěvačka Klára Vytisková z Toxique.

zdroj: www.o5.cz, mp

zavřít