George Michael vydává v reedici legendární album Faith

Vydáno 13.01.2011 | autor: PR

Poslední lednový den se na pulty krámů s muzikou opět dostane remasterované debutové album George Michaela Faith. Album bude k dispozici ve více formátech, včetně limitovaného sběratelského box setu.

George Michael vydává v reedici legendární album Faith George Michael vydává v reedici legendární album Faith

michael_george-faith-mensiKdyž v roce 1987 George Michael vydal svůj solový debut Faith, okamžitě získal pozornost celé světové popové scény a toto album se stalo milníkem v obou Georgeových kariérách i v  popové kultuře vůbec. Faith se stalo tím nejlepším v pop music, stejně jako měřítkem pro všechny umělce, kteří chtějí překračovat hudební žánry a získat jak obdiv u široké veřejnosti, tak i u kritiky.

Toto album potvrdilo Georgeovo postavení jako autora s vynikajícími schopnostmi a citem a vyneslo ho na úroveň hvězd jako Elton John, Paul McCartney, Michael Jackson nebo Madonna.  Poté, co album dosáhlo na první příčku v Británii, USA a dalších zemích světa, se alba Faith prodalo více než 20 milionů kopií. Faith se stalo nejprodávanějším albem roku 1988 v USA a získalo diamantové ocenění za prodej více než 10 milionů kopií.

Album Faith se okamžitě stalo fenoménem v překonávání rekordů. Nejenže na albu je šest singlů, které dosáhly první pozice v americkém singlovém žebříčku, ale také George zaneslo do historie jako prvního bělocha, jehož singl získal první příčku v americké R&B hitparádě. Faith obsahuje některé z  Georgeových nejlepších skladeb včetně Father FigureOne More TryFaith, Kissing A Fool a I Want Your Sex.

Album napsal, produkoval a aranžoval výhradně George Michael. Jeho umění mu vyneslo nesčetně ocenění, včetně Grammy za “Album of the Year” a tři American Music Awards, jmenovitě :  Favourite Album (Soul/R&B), Favourite Male Vocalist (Soul/R&B) a Favourite Male Vocalist (Pop/Rock). MTV Award za videoklip ke skladbě  Father Figure (nejlepší režie) a dvě Ivor Novello Awards za “Songwriter of the Year” a “International Hit of the Year”.

Do dnešního dne George Michael prodal na celém světě více než  100 millionů kopií svých alb,  jeho zvuk je stejně svěží jako byl, když v roce 1987 vydal Faith poprvé. Dnes Goerge Michael inspiruje mnoho mladých talentů a jeho vliv je slyšet mezi mnoha dnešními popovými a  R&B umělci. 

zdroj: Sony Music, dm 

zavřít