Tinie Tempah: nigerijský rapper z Londýna ovládl nominace Brit Awards

Vydáno 19.01.2011 | autor: PR

Britský rapper Tinie Tempah je prozatím králem udílení letošních cen Brit Awards. Získal čtyři nominace včetně té nejprestižnější – za nejlepší album uplynulého roku.

Tinie Tempah: nigerijský rapper z Londýna ovládl nominace Brit Awards Tinie Tempah: nigerijský rapper z Londýna ovládl nominace Brit Awards



tinie tempahZní to skoro jako pohádka. Z mladíka s nigerijskými kořeny, kterého znalo sotva pár sousedů v problémové čtvrti jižního Londýna, je během několika měsíců nejžádanější muzikant na Ostrovech. Jeho jméno vévodí nominacím na britské výroční ceny hudebního průmyslu, může se stát britským zpěvákem i objevem roku, jeho singl Pass Out může být vyhlášen skladbou roku a deska Disc-Overy je mezi kandidáty na titul nejlepší britské album roku 2010. Nikdo jiný letos nezískal tolik nominací.

Pro talentovaného mladíka by vítězství na Brit Awards (vyhlášení proběhne 15. 2.) znamenalo završení skvělého roku, který odstartoval právě singl Pass Out, pokračoval vydáním platinového debutu Disc-Overy a vyústil právě vyhlášením nominací na Brits. Podle statistik se Tinie stal nejprodávanějším nováčkem v Anglii za rok 2010, celkově prodal přes 1,7 milionu singlů - nikdo na Ostrovech nedal víc! 

Také u nás je Tinie Tempah vidět, resp. slyšet. Jeho singl Written In The Stars patří už patnáct týdnů k nejhranějším skladbám v tuzemském éteru. Momentálně je devátou nejfrekventovanější písní.

zdroj: EMI, mp

zavřít