Robert Plant píše nové skladby, ale ne pro Led Zeppelin

Vydáno 26.01.2011 | autor: redakce

Robert Plant začal psát nové písně pro svůj projekt Band of Joy, se kterým vloni vydal stejnojmenné album. Možný reunion Led Zeppelin se tak opět ukládá k ledu.

Robert Plant píše nové skladby, ale ne pro Led Zeppelin Robert Plant píše nové skladby, ale ne pro Led Zeppelin

plantPlant v sílu Led Zeppelin nevěříBand of Joy hráli nejrůznější covery a Plant usoudil, že nadešel ten správný čas složit nový materiál. "Band of Joy musí mít vlastní skladby," řekl Plant s tím, že je sice hrozně fajn hrát na koncertech cizí písně, ale všechno má svoje meze. Nové album je tak zřejmě na cestě. 

Plantovo prohlášení vráží další hřebík do rakve možnému návratu Led Zeppelin, o kterém sní miliony fanoušků po celém světě. Jak jsme vás nedávno informovali, Jimmy Page zkoušel místo Planta obsadit post zpěváka lídrem Aerosmith Stevenem Tylerem. Ten sice s kapelou absolvoval studiový jam, ale to bylo asi tak všechno.

Robert Plant obnovil svůj vedlejší projekt Band Of Joy teprve loni, kdy vydal eponymní album zaměřené hlavně na folk a country (na desce se objevily i tradiční lidové písně). Dvaašedesátiletý zpěvák pak odjel s kapelou turné, na kterém dal vzpomenout i na slavné Led Zeppelin, když zahrál Misty Mountain Hop, Rock and Roll, Tangerine, Houses of the Holy nebi Ramble On.

mp





plant_top

 

zavřít