Prague City Festival se rozrůstá, láká na Hadouken, Indyho a Support Lesbiens

Vydáno 27.01.2011 | autor: redakce

Prague City Festival, který se uskuteční 23. června na pražském Výstavišti, oznámil nová jména v line-upu. Zahrát přijedou britští Hadouken, američtí rockeři Gaslight Anthem, domácí Support Lesbiens a pražský rapper Indy.

Prague City Festival se rozrůstá, láká na Hadouken, Indyho a Support Lesbiens Prague City Festival se rozrůstá, láká na Hadouken, Indyho a Support Lesbiens

hadouken4Hadouken: "nejúžasnější" kapela na světěSkupina Hadouken se českému publiku přestavila osobně již dvakrát – v roce 2008 na Planet Festivalu v Táboře a o rok později na Rock For People. Jejich jméno začala celá Evropa skloňovat v roce 2007 ještě před vydáním debutu. Stačily k tomu tři singly následované remixy skladeb od Bloc Party, Klaxons či rappera Plan B a na "senzaci roku" bylo zaděláno.

"Je to nejúžasnější, nejnepředstavitelnější a nejnezničitelnější nová kapela na světě," pěl na mladičké Hadouken chválu hudební časopis NME a skupina naděje do ní vkládané albem Music For An Accelerated Culture víceméně potvrdila. Podruhé a zatím naposledy se ohlásila vloni s deskou For The Masses.

Čtveřice Gaslight Anthem pocházející z New Jersey debutovala teprve před čtyřmi lety deskou Sink Or Swim. K dnešnímu dni však má na svém kontě již alba tři a účast na nahrávce vzdávající poctu Johnnymu Cashovi (All Aboard! A Tribute to Johnny Cash).

V roce 2007 hostovali na turné Social Distortion a následně byli zvoleni předskokanem Bruce Springsteena na koncertě v Hyde Parku. V roce 2008 se stali první kapelou, kterou dal renomovaný hudební časopis Kerrang! na titulní stranu, aniž by o ní dříve napsal jediné slovo. Vysvětlil to prohlášením: "Tohle je kapela, o které v roce 2008 ještě hodně uslyšíme."

O rok později se Gaslight Anthem na festivalu v Glastonbury znovu setkali s Brucem Springsteenem a společně si zazpívali v rámci obou koncertních setů. Springsteen se ke kapele připojil v písni The 59 Sound, zpěvák Gaslight Anthem Brian Fallon mu to ještě téhož večera oplatil hostováním ve skladbě No Surrender.

Prague City Festival již dříve potvrdil koncerty House Of Pain (s Everlastem v čele), Gogol Bordello, Skindred, Flogging Molly či Superhiks.



zdroj: vis production, mp

zavřít