Aleš Brichta a Kamil Střihavka zahrají na „šedesátinách“ Jiřího Schelingera

Vydáno 30.01.2011 | autor: PR

Zpěvák Jiří Schelinger se narodil 6. března 1951 a v sedmdesátých letech se stal ikonou tuzemského hard rocku. Jeho odkaz ale žije dál. I po třiceti letech od tragického skonu se mnoho skupin a zpěváků stále hlásí k jeho tvorbě. 

Aleš Brichta a Kamil Střihavka zahrají na „šedesátinách“ Jiřího Schelingera Aleš Brichta a Kamil Střihavka zahrají na „šedesátinách“ Jiřího Schelingera

schelinger_posterJiří Schelinger by oslavil 60 letBratr Jiřího, Milan Schelinger, se rozhodl uspořádat vzpomínkový koncert plný hostů a překvapení. Večerem bude provázet Milan Schelinger se svou skupinou. Vystoupí Jirkovi souputníci, dětský pěvecký sbor Řetízek, zpěváci Aleš Brichta, Kamil Střihavka a další. Nebude chybět ani promítání dobových videoklipů.

Firma Supraphon aktuálně vydává obsáhlé 3CD, které bude pokřtěno a dojde k jeho premiérovému prodeji za speciální cenu. Zároveň bude předána diamantová deska za celoživotní dílo a více než milion prodaných nosičů s hlasem Jiřího Schelingera.

Koncert proběhne v pondělí 7. března v pražském Retro Music Hall.

Ještě před samotným večerním aktem dojde ke slavnostnímu odhalení pamětní desky Jiřího Schelingera. Bude umístěna na domě, v němž umělec vyrůstal. V těchto dnech dílo v životní velikosti zpracovává akademický sochař Pavel Míka. Slavnostní odhalení se uskuteční v pondělí 7. března.

 

zdroj: Alfedus, mp

zavřít