Colours of Ostrava se rozrostl o „britskou Lauryn Hill“

Vydáno 03.02.2011 | autor: PR

Zpěvačka Andreya Triana, jejíž hlas je přirovnáván k Lauryn Hill nebo Cassandře Wilson, vystoupí na letošním festivalu Colours of Ostrava.

Colours of Ostrava se rozrostl o „britskou Lauryn Hill“ Colours of Ostrava se rozrostl o „britskou Lauryn Hill“

bonobo_girlAndreya koncertovala vloni v PrazeAndreya na sebe upozornila především jako zpěvačka projektu Bonobo britského DJe a producenta Simona Greena. Debut Lost Where I Belong vydala loni na prestižní značce Ninja Tune.

"Nu jazzová downtempa, soul, rhytm´n´blues i docela folkové laděné skladby v podání černé krásky z Londýna intenzivně rozpínají mysl," tvrdí o zážitku z koncertu Andrey Triany Zlata Holušová, ředitelka a dramaturgyně festivalu.

Andreya Triana, rodačka z anglického Brightonu, přestěhovaná v sedmi letech do Londýna, představuje vzor samouka, přirozeně absorbujícího pestrou hudební nabídku velkoměsta. S elektronikou a samply podomácku vytvářela mixtapes s osobitou poezií a citem pro improvizaci. S one woman projektem Freeflo Sessions na sebe brzy upoutala zaslouženou pozornost vedoucí k pozvání na Red Bull Music Academy v Austrálii.

Tam Andreyu požádal o spolupráci americký laptopový experimentátor a hiphopový producent Flying Lotus, kterému na epíčko Reset v roce 2007 nazpívala skladbu Tea Leaf Dancers.

Ta nedala pro změnu spát slavnému britskému dýdžejovi a producentovi Bonobo, tedy Simonu Greenovi. Skladby The Keeper a Stay The Same vyloženě zdobí jeho album Black Sands a zpěvačce otevřely cestu k vlastní kariéře pod křídly labelu Ninja Tune.


zdroj: ArtsMarketing, mp

zavřít