Sto zvířat rozehřejí Prahu svým ska a na březen chystají album

Vydáno 04.02.2011 | autor: PR

Na podzim vyprodala kapela Sto zvířat holešovickou Incheba Arenu. Jen o pár kroků dál leží sál KC Vltavská, kam kapela zavítá ve čtvrtek 17. února.

Sto zvířat rozehřejí Prahu svým ska a na březen chystají album Sto zvířat rozehřejí Prahu svým ska a na březen chystají album



sto zvirat_2Sto zvířat vloni oslavili 20. let existenceSto zvířat na podzim 2010 oslavili své 20. narozeniny. Z toho výročního koncertu vznikl záznam, který vyjde v březnu na CD s názvem Stodvacet.

Kapela vznikla v roce 1990 jako projekt Jana Kaliny (bicí, zpěv, autor hudby) a Tomáše Belka (tenorsaxofon, texty), kteří právě přišli z vojny a oslovili zpěvačku Janu Jelínkovou. Spolu s dalšími spoluhráči se stali vzápětí nevědomky průkopníky stylů ska a rocksteady u nás.

Ve Zvířatech se vystřídalo značné množství muzikantů (např. Petr Ostrouchov, Arnošt Hanf, Vlasta Bičík, Luboš Krtička, Ladislav Přitasil a další), v současné době zmíněnou trojici doplňují Jan Šobr (kytara), Petr Hostinský (klávesy, zpěv), Martin Líska (trombon), Pavel Herzog (trubka), Jiří Hanzlík (barytonsaxofon), Wilco Wersteeg (basa) a Miki Nop (bicí).

Sto zvířat mají za sebou více jak 1200 koncertů a festivalů v Čechách, desítky koncertů v Německu, Francii a Švýcarsku a dvouměsíční turné po USA. Během své dvacetileté existence vydala Zvířata sedm řadových alb a DVD Jste normální?

 


zdroj: 100promotion, mp

zavřít