Němečtí veteráni Camouflage si odbudou koncertní premiéru v Praze

Vydáno 06.02.2011 | autor: PR

Němečtí Camouflage se po letech objeví v Čechách, v pražském Kulturním centru Vltavská zahrají vůbec poprvé, a to 19. března. Jako předkapelu pozvali slovenskou elektropopovou formaci Tanx.

Němečtí veteráni Camouflage si odbudou koncertní premiéru v Praze Němečtí veteráni Camouflage si odbudou koncertní premiéru v Praze

camouf3Trojku z Bietigeimu tvoří muzikanti Marcus Meyn, Heiko Maile a Oliver Kreyssig, kteří se dali dohromady v roce 1983, původně ještě jako Licenced Technology. Ke změně názvu na Camouflage došlo o rok později na základě stejnojmenného hitu tehdejší věhlasné japonské synth kapely Yellow Magic Orchestra.

Camouflage se v Česku poprvé představili v roce 2007; v Litvínově hráli ze své tehdy poslední řadovky Relocated (2006). O rok později sem zamířili znovu, aby si zahráli na letním Sázavafestu. V Praze kapela ještě nikdy nehrála. "Velmi se do české metropole těšíme," řekl Marcus Mayn, zpěvák a lídr skupiny.

Camouflage se rozhodli do České republiky vrátit a přijít s úplně novým koncertním programem, který bude kromě písní jako The Great Commandment nebo Love Is a Shield zahrnovat i zbrusu nové skladby, které zatím nikdo neslyšel. Koncert bude jiný i složením skupiny, tentokrát s nimi na pódiu vystoupí i bubeník a kytarista.

zdroj: Medree, mp

zavřít