Airfare ulovili producenta Smashing Pumpkins, album bude na jaře

Vydáno 09.02.2011 | autor: PR

Airfare dokončili nahrávání s Bjornem Thorsrudem, producentem Smashing Pumpkins. Album se objeví na pultech obchodů před letními prázdninami.

Airfare ulovili producenta Smashing Pumpkins, album bude na jaře Airfare ulovili producenta Smashing Pumpkins, album bude na jaře

airfare 2AirfarePro nahrávání své třetí desky se Airfare podařilo zlanařit věhlasného producenta Bjorna Thorsruda, který má na svém kontě spolupráci se Smashing Pumpkins, The Dandy Warhols, Zwan nebo Monster Magnet.

Po desetidenní nahrávací session se Thorsrud vrátil do Ameriky a odvezl si s sebou materiál, ze kterého ve studiu Billyho Corgana Pumkin Land II. smíchá třetí nahrávku Airfare.

"Bjorn je profesionál," libuje si Thomas Lichtag, zpěvák Airfare. "Hned po desetihodinovém letu skrz několik časových pásem chtěl odvézt přímo do studia. Na to, jaký je Bjorn introvert, to byla nakonec sranda. Často tam byly momenty, kdy jsme si pro záchvaty smíchu museli dát pauzu. Třeba když po povedeném partu utrousil třeba: Not bad for a white guy," směje se Thomas.

Spolupráci si pochvaloval i samotný Thorsrud. "Bez problémů by se vyrovnali leckterému profíkovi, se kterými běžně pracuji v LA. Možná nemají tolik zkušeností, ale rozhodně mají talent," dodává.

Samostatnou kapitolou a dost možná nejtěžším momentem bylo zvučení bicích. "Bjorn si poskládal vlastní sadu, ze třech souprav a řešil i ty nejmenší detaily," vzpomíná Thomas. "Přesně věděl, jak to má znít a jak toho dosáhne. Možná někoho překvapí, že bicí do třech písniček jsme zvučili a nahrávali stejně dlouho jako celou desku Hotel Moscow."

Na natáčení bylo poměrně málo času, a tak kapela s Bjornem musela velmi zatlačit na pracovní tempo. "Přiznávám, že je to mnohem méně času, než většinou potřebuji," kýve hlavou Bjorn usazený v pražském studiu Borise Carloffa, ve kterém kapela nahrávala.

"Musíme proto pracovat o to intenzivněji, trávíme tu ve studiu mnohem více hodin, než při jiném natáčení. Tady v Praze pracujeme na samotném natáčení, závěrečný mix ale udělám až v Chicagu."

Album bude hotové na jaře, první singl slibuje kapela o "co nejdřív".


zdroj: Championship, mp

zavřít